Tips En Trucs Om Het Meeste Uit Uw Burr Grinder Te Halen

Apparaten zoals koffiebonenmolens zijn moeilijk om zonder te leven, vooral als je houdt van vers smakende, ambachtelijke koffie van de bovenste plank. Veel koffieliefhebbers malen liever hun eigen koffie. Voorgemalen koffie is niet genoeg. Burr grinders zijn een must-have voor koffieliefhebbers die willen genieten van zeldzame koffiesoorten zoals Jamaican Blue Mountain en Strictly High Grown. Deze koffies kunnen alleen in hele bonen worden gekocht om hun smaak en versheid te behouden.

Niet alle koffiemolens zijn echter hetzelfde en hebben hun eigen kenmerken. Koffiemolens zijn vrij ongebruikelijk onder de gemiddelde koffiedrinker, maar koffiekenners zweren er vaak bij. Ze staan bekend om hun zeer gelijkmatig geslepen resultaat, wat soms moeilijk te bereiken is met typische elektrische messenslijpers. Met zorg en onderhoud kunnen ze behoorlijk lang meegaan. Als je er in wilt investeren, zijn hier geweldige manieren om het meeste uit je braammolen te halen:

Wat Is Een Burr Grinder?

Een maalmolen is een soort koffiebonenverwerker die koffiebonen maalt tot een bepaalde consistentie, of je nu grof, glad of poeder wilt. De maalmolen maalt de bonen tussen metalen ringen. Zo wordt een consistent resultaat bereikt. Braammolen is vergelijkbaar met een vijzel en stamper of graanmolen, die een verpletterende, samendrukkende beweging met zich meebrengt. Koffiemolens hebben de voorkeur van coffeeshops en premium koffiedrinkers vanwege hun uniforme resultaten.

Soorten Maalschijven

Er zijn twee soorten maalschijven die bestaan en beide werken in een vergelijkbare verwerkingsstijl: platte maalschijven en conische maalschijven. Ondanks dat ze allebei hetzelfde resultaat behalen, hebben ze verschillende interne mechanica. Laten we beide soorten eens bekijken.

Platte braammolen

De mechanica van platte braamslijpmachines omvat een platte ring in een andere metalen ring, bramen met grove groeven genoemd. Omdat ze snel moeten werken om bonen gelijkmatig te malen, zijn ze altijd elektrisch. Ze produceren echter consistente resultaten. Ze zijn echter luid, vatbaar voor oververhitting na te veel gebruik en kunnen duur zijn, afhankelijk van het merk en model.

Conische maalmolen

De conische maalschijf heeft vergelijkbare mechanica, maar verschilt in vorm: de maalschijven hebben een spiraalvormige kegelvorm. Conische maalschijven zijn zowel elektrisch als handmatig omdat ze een spiraalvormig midden hebben en niet zoveel snelheid nodig hebben als de platte maalschijf. Hoewel ze niet zo luid zijn, zijn ze toch iets minder consistent, vooral de handmatige grinders.

Burr Vs Blade Grinder

Als je naar een braammolen hebt gekeken en de prijs hebt afgewezen, zijn er een paar redenen om er nog steeds een te kopen. Het is een investering maar levert vrijwel altijd uniforme resultaten op. Mesmolens, die een hakbeweging gebruiken om de bonen te snijden, zijn lang niet zo betrouwbaar. Deze molens kunnen grote brokken koffie achterlaten die perfect zijn gemalen, wat ambachtelijke koffiedrinkers kan frustreren. Burr Grinders lijken ook eeuwig mee te gaan, vooral de handmatige conische braammolens die gewoon een beetje elleboogvet nodig hebben.

Tips En Trucs Om Het Meeste Uit Uw Maalmolen Te Halen

Een braammolen kan een goede investering zijn die lang meegaat. Er zijn echter manieren om het efficiënter te maken. Het is ook belangrijk op te merken dat er slechts twee soorten maalschijven kunnen zijn, elk merk en model zal verschillen in kenmerken en kwaliteit.

1. Weg Met Je Burr Grinder

De belangrijkste tip is er ook een die meestal over het hoofd wordt gezien: maak je molen schoon. Grinders worden vaak verwaarloosd. Elk apparaat moet worden schoongemaakt. Hoewel ze misschien niet zo veel schoongemaakt hoeven te worden als een koffiezetapparaat, hebben maalschijven toch wat onderhoud nodig. Koffiebonen die glad zijn van olie, zoals donker gebrand, laten een olieachtig residu achter, wat de kwaliteit van de maling kan aantasten.

2. Kies De Juiste Maling

Schuurmolens zijn een eenvoudig apparaat, maar sommige hebben veel maalmogelijkheden. Elke zetmethode vereist een andere consistentie van de gemalen koffie, dus het is belangrijk om te begrijpen hoe je dat resultaat kunt krijgen met je molen. Speel met de verschillende slijpniveaus om degene te vinden die je nodig hebt.

3. Houd De Molen Zo Stil Mogelijk

Het is belangrijk dat de maalmolen niet verschuift en rechtop blijft staan tijdens het gebruik. Dit zorgt ervoor dat de koffiebonen op een uniforme manier door de metalen maalschijven gaan en zo een perfect resultaat krijgt. Deze specifieke stap kan moeilijk zijn voor conische handmatige slijpmachines.

4. Laat Het Afkoelen

Maalmachines zijn soms gevoelig voor oververhitting, vooral na meerdere keren tegelijk te gebruiken. Het is het beste om de molen uit het stopcontact te halen en volledig af te laten koelen voordat je hem weer gebruikt. Het kan de elektrische componenten ervan doorbranden, dus het is het beste om de grinder tussen gebruik door te laten afkoelen.