Cafeïne. Smaakt Cold Brew Koffie Sterker Dan Warme Koffie?

Als het gaat om het kiezen tussen traditionele koffie en cold brew, zijn er veel belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden. Ben je benieuwd naar het verschil in smaak tussen deze twee bereidingen, bekijk dan zeker dit artikel. Als je iemand bent die soms veel cafeïne nodig heeft, kunnen we je helpen de verschillen in cafeïne tussen koude en warme koffie te verklaren.

Even een korte opmerking: traditionele ijskoffie is eigenlijk gewoon koffie die heet wordt gebrouwen en vervolgens wordt gekoeld. Als we het in dit artikel over hete koffie hebben, bedoelen we een kopje gewone dripkoffie. Het cafeïnegehalte in ijskoffie zal echter hetzelfde zijn.

Het korte antwoord

Koud gezette koffie bevat doorgaans meer cafeïne dan warme koffie, maar het hangt allemaal af van hoeveel koffie je gebruikt.

Het blijkt dat de prangende vraag welke bereidingswijze meer cafeïne afgeeft niet zo eenvoudig is als het lijkt. We zullen eerst de basis uitleggen en u vervolgens door de oplossing leiden.

Waarom Het Zo Ingewikkeld Is

Het blijkt dat het cafeïnegehalte enorm kan variëren, zelfs tussen twee verschillende kopjes die in principe hetzelfde zouden moeten zijn. Het zou niet gek zijn om aan te nemen dat elke oude kop warme koffie dezelfde hoeveelheid cafeïne zou moeten hebben, toch? Nou, eigenlijk is dat niet per se waar.

Deze afbeelding van de Huffington Post illustreert de verschillen in cafeïnegehalte tussen koffie van negen verschillende ketens. Dit is misschien de moeite waard om in gedachten te houden de volgende keer dat je wazig bent en gevangen zit tussen een McDonalds en een Starbucks.

Maar het gaat niet alleen om het verschil tussen merken. Zelfs als je koffie elke ochtend vers wordt gezet en je er alles aan doet om consistentie te garanderen, is cafeïne een vluchtige verbinding die kan resulteren in verschillende hoeveelheden, afhankelijk van welke dag het is.

Dit wordt door alles beïnvloed, van de maalgraad tot de watertemperatuur en de luchtvochtigheid van elke dag. Deze handige gids geeft meer informatie over elke variatie.

Een van de belangrijkste factoren die deze variatie in cafeïnegehalte beïnvloeden, is de temperatuur van het water dat bij het brouwen wordt gebruikt. Hogere temperaturen zijn over het algemeen in staat om meer cafeïne te extraheren. Met dit in gedachten zou het logisch zijn dat warme koffie meer cafeïne zou moeten bevatten dan koud brouwen, toch?

Het is eigenlijk ingewikkelder.

Het Is Nog Ingewikkelder

Natuurlijk zijn er veel verschillende manieren om cold brew te maken, maar over het algemeen wordt cold brew bereid met een veel hogere koffie-waterverhouding dan traditioneel druppelen. Als vuistregel geldt dat een deel gemalen koffie op zeven delen water een goede verhouding is om aan te houden voor koud brouwen. Dit in tegenstelling tot warme koffie, waarvoor een verhouding van één op vier juist is.

Cold brew bevat vaak een grote hoeveelheid koffiedik. Dit geeft meer kans op cafeïne-extractie. Zelfs als een kleinere portie cafeïne daadwerkelijk in je drankje terechtkomt, kan het eindresultaat leiden tot een krachtiger koud brouwsel dan hete koffie.

Is Koud Brouwen Sterker Dan Hete Koffie? Het Antwoord

Is Koud Brouwen Sterker Dan Hete Koffie Het Antwoord

Dus is cold brew koffie sterker dan warme koffie? Het hangt echt van de zaak af. Over het algemeen bevat cold brew meer cafeïne dan warme koffie dankzij een hogere koffie-waterverhouding in de brouwfase, maar dit kan veranderen op basis van hoe alles is gemengd. Als je puur cold brew-concentraat drinkt, verwacht dan dat je haar rechtop gaat staan en je energieniveau omhoog schiet. Als het geconcentreerde cold brew-concentraat echter niet wordt verdund voordat het wordt geserveerd, verbruikt u waarschijnlijk net zoveel cafeïne als van een hete koffie.

Hoe dan ook, het is jouw koffie. Het maakt niet uit of je het drinkt voor de smaak of voor de cafeïne. Je kunt er gewoon van genieten.