Wij houden van cappuccino’s. Wanneer we naar een nieuwe coffeeshop gaan, is de cappuccino de barometer die we gebruiken om de kwaliteit van de winkel te bepalen en of we al dan niet terug moeten komen. Hoewel het een gemakkelijk drankje is om te maken, kan het maken van de perfecte cappuccino een moeilijke taak zijn.

Heb je een Nespresso in huis en vraag je je af of je er een cappuccino mee kunt maken, dan is het antwoord gelukkig volmondig ja! Dit artikel laat je zien hoe je op een eenvoudige, stapsgewijze manier een Nespresso cappuccino maakt. We laten je zien welke capsules je moet gebruiken en hoe je de melk maakt om de lekkerste cappuccino te maken.

TIP – We raden aan om te beginnen met de Nespresso medium of dark roast cappuccino pads om een cappuccino te maken met een Nespresso machine.

Een Beetje Achtergrond

Voordat we ingaan op de details, is het handig om enkele basisprincipes van cappuccino te bespreken. De cappuccino is een traditionele Italiaanse espressodrank die bestaat uit gelijke delen espresso, gestoomde melk en melkschuim. Een dubbele espresso wordt het meest gebruikt om een cappuccino te maken. Een dubbele shot is 57 gram, dus dat betekent dat cappuccino’s meestal 170 gram in totaal zijn.

De verhouding is belangrijker dan het volume. Je cappuccino wordt geen goede kop koffie als je verder gaat dan de 1:1 verhouding van espresso, melkschuim en gestoomde melk. Dit is wat een cappuccino een cuppuccino maakt, en geen macchiato of latte.

Image Credit: Mahrous Houses, Unsplash

Nespresso Cappuccino Recept:

Voordat je begint, moet je een paar items verzamelen.

ingrediënten

Apparatuur

  • Je favoriete mok (met een capaciteit van minimaal 170 g)
  • Als je Nespresso-apparaat er geen heeft, kun je een melkopschuimer gebruiken om het te maken.

Begeleide stappen

  1. We raden aan om eerst de melk op te schuimen. Als je Nespresso-apparaat een ingebouwd opschuimpijpje heeft, gebruik die dan. Zo niet, dan kun je een aparte melkopschuimer gebruiken of de melk handmatig opkloppen. De melk mag niet te veel worden verwarmd. Melk moet worden opgeschuimd tussen 68 C en 165 C.
  2. Zet je espresso. Laten we het hebben over het kiezen van de juiste capsule.
  3. Giet de opgeschuimde room langzaam over de espresso. Als je je creatief voelt, is dit de plek om fancy latte art te maken. Een blad is het klassieke ontwerp voor beginners als je niet zeker weet waar je moet beginnen.
  4. Strooi er wat cacaopoeder over als je je gast wilt laten opvallen. Je moet oppassen dat je niet overboord gaat! Traditionalisten krimpen misschien ineen, maar wij houden van een beetje meer kick in onze cappuccino. Te veel cacao, en je hebt een mokka aan je handen.
  5. Serveer en geniet!

De Juiste Nespresso Cappuccino-pad Kiezen

Net als bij elke koffiedrank, komt het kiezen van de juiste capsule grotendeels neer op persoonlijke voorkeur. Er zijn echter enkele richtlijnen die u kunt gebruiken bij het uitkiezen van capsules om te proberen in een cappuccino. Een cappuccino maken met een Nespresso machine begint bij het kiezen van de juiste capsule!

Gebraden

Mensen geven de voorkeur aan medium gebrande koffie voor espressodranken zoals de cappuccino. In tegenstelling tot een gewone kop koffie vormt de koffie slechts een derde van het kopje cappuccino-ervaring. Het kiezen van een krachtig, gedurfd donker gebraad kan de melk en het melkschuim overheersen, en omgekeerd kan een licht, dun gebraad verloren gaan in de zee van melk.

Als je net begint, raden we aan om medium gebrande capsules te gebruiken. Als je eenmaal een paar medium gebrande capsules hebt geprobeerd en je wilt vertakken, kies dan een iets donkerder gebraad in plaats van een lichter gebraad. Licht gebraad is moeilijker te beheersen dan donker gebraad en kan moeilijker zijn om goed te doen in cappuccino.

Afbeelding tegoed: AJEL, Pixabay

Maat

We raden mensen ook aan om te beginnen met capsules met een normale sterkte. Voor het maken van cappuccino’s kunt u lungo- of ristretto-doppen gebruiken. Maar u moet er niet mee beginnen voordat u vertrouwd bent met wat u verkiest. U kunt het beste bij gewone capsules blijven totdat u gewend bent aan hoe sterk uw cappuccino smaakt.

Hoe Maak Je Een Cappuccino Met Nespresso

Cappuccino’s zijn espresso-forward koffiedranken met daarop serieus melkschuim. Zo maak je een heerlijke cappuccino met je Nespresso machine!

ster gemiddelde

Instructies:

  • We raden aan om eerst de melk op te schuimen. Gebruik het ingebouwde opschuimapparaat van de Nespresso machine. Zo niet, dan kun je een aparte melkopschuimer gebruiken of de melk handmatig opkloppen. De melk mag niet te veel worden verwarmd. De ideale opschuimtemperatuur voor melk ligt tussen 68 C en 165

  • Zet je espresso met je Nespresso-apparaat.

  • Schenk de opgeschuimde room langzaam over je espresso. Als je je creatief voelt, is dit de plek om fancy latte art te maken. Een blad is het klassieke ontwerp voor beginners als je niet zeker weet waar je moet beginnen.

  • Als je zin hebt of indruk wilt maken op een gast, strooi er dan wat gemalen cacao overheen. Je moet oppassen dat je niet overboord gaat! Traditionalisten zullen ineenkrimpen, maar wij houden van een extra kick in onze cappuccino. Je krijgt een mokka!

  • Serveer en geniet

Gevolgtrekking

Deze handleiding laat u zien hoe u cappuccino’s maakt met uw Nespresso-apparaat. We hopen dat dit nuttig is geweest. Met een beetje oefening kun je melk opschuimen als een pro en oogverblindende cappuccino’s met ingewikkelde latte art erop uitdelen. Nadat je de basis onder de knie hebt, kun je experimenteren met verschillende koffiesoorten en capsules met verschillende sterktes om je cappuccino op maat te maken.

Als je net begint met het ontdekken van de wereld van cappuccino, raden we je aan voorlopig vast te houden aan medium roasts en capsules met normale sterkte. Nadat je de basis hebt geleerd, is er voldoende tijd om te experimenteren en te knutselen.

Uitgelichte afbeelding: Mahrous-huizen. Unsplash