Caf cubano (ook wel cafecito genoemd ) is een Cubaanse drank met een rijke geschiedenis. Waarom probeert u deze zoete, sterke koffie niet thuis voordat u naar Havana gaat? Met een paar basisingrediënten, zoals espresso en suiker, maak je snel een lekkere caf cubano.

Hoewel je elke methode voor het maken van espresso kunt gebruiken, wordt Caf Cubano traditioneel gebrouwen in een Moka-pot, een espressomachine op een kookplaat, met fijngemalen Cubaanse koffie. Uw drankje moet worden geserveerd in een klein kopje dat bekend staat als een tacita . Maak het dan af met een lichtbruin schuim genaamd espuma . Deze laag is gemaakt met espresso en slagroom.

Blijf lezen om te leren hoe je een perfecte tacita van caf cubano maakt!

Hoe Maak Je Caf Cubano

ingrediënten

  • Cubaanse gemalen koffie, zoals Caf Bustelo
  • Water
  • 2 eetlepels kristalsuiker

Apparatuur

  • Moka pot
  • Tahita, demitasse of een ander klein kopje
  • Lepel en klop
  • Creamer of kleine kom

1. Installeer Je Moka-pot.

Wat Is Caf Crema

Vul de bodem van de Moka-pot met water. Het filterelement moet worden gevuld met fijngemalen Cubaanse koffie. Egaliseer het, maar pak het niet in. Bevestig de filtermand aan de pot en schroef het bovenste gedeelte van de pot op het onderste gedeelte.

2. Ga Aan De Slag Met Het Zetten Van Je Koffie

Verwarm de Moka-pot op middelhoog vuur. Als het te snel opwarmt, zal het te snel zetten en zal het niet de volledige stevigheid van de koffie opvangen.

3. Je kunt suiker toevoegen aan je creamer.

Twee eetlepels suiker kunnen worden toegevoegd aan een kleine kom of creamer. Dit levert een zeer zoete koffie op, maar u kunt de hoeveelheid suiker naar eigen smaak aanpassen.

4. Maak De Espuma.

Zodra de koffie de bovenste kamer van de potten begint te vullen, haalt u deze van het vuur en giet u een ons of twee in uw creamer. Zet de pan terug op het fornuis en klop het espresso- en suikermengsel krachtig door elkaar. De suiker moet volledig oplossen en je wilt dat er een dunne, bruingekleurde schuimlaag ontstaat.

5. Mix En Serveer.

Zodra uw koffie klaar is met brouwen, haalt u de pot van het vuur. Schenk de koffie in je espressokopje. Garneer met de espuma en serveer!

Authentiek Café Cubano

Caf Cubano wordt traditioneel gebrouwen in een Moka-pot op een kookplaat met fijngemalen Cubaanse koffie. Serveer je drankje in een klein kopje, ook wel tacita genoemd, en garneer met een kenmerkend lichtbruin schuim, espuma genaamd! Deze laag, gemaakt met slagroom en espresso, is een versie van de crema die je terugvindt op typische espresso’s.

ster gemiddelde

Apparatuur

  • Moka pot

  • Tahita, demitasse of een ander klein kopje

  • Lepel en klop

  • Kleine kom of creamer