Leer Hoe Je Cold Brew Koffie Maakt Als Een Barista

Houd je van ijskoffie met slagroom? Sommigen geven de voorkeur aan gewone koffie met een beetje ijs. Ze denken dat ijs de bittere smaak van koffie wegneemt, maar de pure en hemelse smaak achterlaat.

Je houdt niet van hete koffie. Maar je geniet wel van de smaak van goede koffie en de energieboost van cafeïne. Als je koffie ziet als een energieboost of zelfs als een ontspannend ritueel, voor de hele dag, of zelfs ’s avonds als je laat aan het werk bent, dan zou het voor jou werken om het koud te krijgen.

Het is heel eenvoudig om koffie te zetten. Het proces om koffie te zetten is eenvoudig. Kook het water, verwarm de pan en meng het. Sommige mensen gebruiken ook koffiemachines om het werk te doen. Maar hoe maak je een koude koffie zonder afbreuk te doen aan de smaak en het aroma?

Wat Is Cold Brew-koffie?

Wat Is Cold Brewkoffie

De afgelopen jaren heeft cold brew koffie veel aandacht gekregen. Hoewel het helemaal niet nieuw is, lijkt de trend heter te zijn geworden, dat zelfs Starbucks onlangs heeft vrijgegeven dat ook zij zich zullen aansluiten bij de trend van coffeeshops die het brouwsel verkopen. Hoewel dit brouwsel meer dan vijf tot tien jaar geleden niet eens in de menu’s van de meeste coffeeshops stond, is het er nog steeds in geslaagd om vandaag de dag te verschijnen – het is nu eigenlijk een begrip. Het is er op de een of andere manier in geslaagd om op elk coffeeshopmenu te komen.

Hoe Wordt Cold Brew Koffie Gemaakt?

Hoe Wordt Cold Brew Koffie Gemaakt

Sommige mensen krijgen misschien de verkeerde indruk van de naam cold brew. De naam is niet afgeleid van de temperatuur van het product, maar eerder van het proces om het te maken. Simpel gezegd, cold brew kan worden gemaakt door het in koud water op kamertemperatuur te laten trekken. Gedurende 12 tot 24 uur zal het koude brouwsel langzaam zijn beste zelf worden. De resterende vloeistof wordt gekoeld en vervolgens geserveerd nadat het koffiedik is uitgezeefd.

Laten we het echter opsplitsen in kleine stukjes en beetjes. Dit is het stapsgewijze proces voor het maken van cold brew koffie.

  1. Koffiebonen moeten fijngemalen worden. Bekijk onze aanbevolen koffie voor een koud brouwsel.
  2. Doe de gemalen koffie in een kan.
  3. Meng de ingrediënten door elkaar.
  4. Zet de koffie 12 tot 24 uur in de koelkast om te trekken.
  5. Zeef het koffiedik uit het concentraat.
  6. Koel de resterende vloeistof in de pot en serveer.

Als alternatief kunt u een cold brew koffiezetapparaat gebruiken in plaats van een kan. Er zijn veel opties op de markt, waarvan sommige best goed kunnen zijn. Bekijk onze lijst met beste cold brew koffiezetapparaten en overtuig uzelf.

Als de stap voor stap niet genoeg is, is hier een algemeen recept dat u kunt gebruiken als basis voor uw cold brew-inspanningen:

  1. De meest voorkomende soort pot die wordt gebruikt voor een koud brouwsel is een glazen pot met een brede opening van 1 liter. U voegt 85 g grofgemalen koffie toe aan de kan en voegt 3 kopjes water toe.
  2. Meng de ingrediënten door elkaar.
  3. Daarna laat je het brouwsel ongeveer 12 tot 24 uur trekken.
  4. Na de geschatte tijd ga je het hele mengsel zeven. Je hebt ongeveer 3 kopjes cold brew-concentraat – dit is genoeg voor 5 kopjes cold brew koffie.
  5. Dienen.

Simpel gezegd, de koffie wordt gezet met kamertemperatuur of koud water. Giet het over het ijs en je hebt je eigen cold brew-drank.

Wat Zijn De Voordelen Van Cold Brew Coffee?

Wat Zijn De Voordelen Van Cold Brew Coffee

Minder Zuur Dan Gewone Koffie

Cold brew koffie is superieur aan gewone koffie in termen van smaak en zuurgraad.

Cold brew koffie smaakt iets zoeter dan gewone koffie en is milder. Onderzoek heeft uitgewezen dat cold brew koffie bitter en zuur smaakt omdat hij verwarmd wordt.

Hoewel het aroma en de smaak van het koffiebrouwsel hetzelfde blijven, is het veel minder zuur en sterk dan je gemiddelde kopje Joe. Als je op zoek bent naar een ander kopje koffie, dan is dit brouwsel het proberen waard. Dit brouwsel is voor degenen die geen creamers of zoetstoffen willen toevoegen, maar geen pure, bittere zwarte koffie kunnen drinken. Het is zachter dan gewone koffie.

Brouw Het Van Tevoren

Als je thuis hoogwaardige koffie wilt zetten en deze een dag of twee van tevoren wilt zetten, dan is dit brouwsel een geweldige optie voor jou. Cold brew is zeker geschikt voor mensen die niet graag moeten wachten tot de koffiemachine klaar is met koffiezetten.

Sommigen beweren dat hete koffie zijn antioxiderende eigenschappen kan vernietigen. Cold brew koffie is beter. Maar er is geen voldoende ondersteunend bewijs om het te bewijzen. Ze beweren ook dat het makkelijker is voor de maag omdat het minder zuur is dan warme koffie.

Thuis Beter Koud Brouwen

Thuis Beter Koud Brouwen

Dit zijn geen geheime Barista-tips van Area 52, maar we hopen dat ze je kunnen helpen om een beter koud brouwsel te krijgen.

Maal Op De Juiste Manier

Cold brew vereist een grove maling die kan worden vergeleken met de grofheid van ruwe suiker. Dit voorkomt dat de koffie ’s nachts bitter wordt. Als je een kleine koffiebonenmolen in huis hebt, kun je je koffiebonen het beste in porties malen, zodat ze allemaal dezelfde grofheid hebben.

Hogere Koffie-waterverhouding

Uw recept gebruikt bijvoorbeeld een verhouding van 142 gram gemalen koffie op 5 kopjes water; dat is een ons koffiedik per kopje koffie. Hierdoor kun je het recept gemakkelijk op- of afschalen.

Als U Zich Inspant, Doe Het Dan Langzaam

Verschillende coffeeshops kunnen verschillende koffiemachines gebruiken om hetzelfde brouwsel te maken. Maar aangezien je het gewoon thuis maakt, is de beste manier om het te repliceren door het koude brouwsel door een kaasdoek en zeef te persen.

Druk niet op het koffiedik. U kunt per ongeluk bittere smaken extraheren. Het is het beste om de koffie in kleine porties te zeven. Koffiefilters zijn niet erg ideaal bij het hele persproces, omdat het meestal uit elkaar scheurt, wat een veel rommeligere productie veroorzaakt. Niet alleen dat, maar het verlengt ook het proces dat in slechts enkele minuten zou kunnen worden gedaan.

Veelgestelde Vragen Over Cold Brew

Heeft Cold Brew meer cafeïne?

Ja. Het bevat meer cafeïne. Het is omdat hete koffie meer smaak uit de koffie haalt dan koud water.

Wat is de beste maalgraad voor cold brew koffie?

Voor koude koffie is een grove maling beter. De koffie smaakt minder bitter.

Is het mogelijk om cold brew op te warmen?

Je kunt bijna alles opwarmen, maar waarom zou je het willen doen?

U kunt uw cold brew-concentraat opwarmen met een fornuis of verwarming en op elk uur van de dag genieten van warme dranken. De magnetron is ook perfect acceptabel.

Is er cafeïnevrije koude koffie?

Dat is er zeker! Je hebt alleen cafeïnevrije koffiebonen nodig!

Is Cold Brew Coffee minder zuur?

Door het hete brouwproces worden meestal de zure eigenschappen van cafeïne geëxtraheerd. Omdat koud brouwen dat niet doet, is ijskoffie 67% minder zuur dan recepten voor heet gezette koffie.

Als jij een van die mensen bent die van plan is om over te schakelen van een hete koffie naar een koude koffie, dan staat je een traktatie te wachten! Hierdoor kun je genieten van een smaakvollere, minder bittere koffie die sommige mensen zoeter vinden dan gewone koffie. Dit is een goede keuze als u probeert uw suikerinname te verminderen. Het is niet nodig om zoetstof en room toe te voegen tijdens het drinken, hoewel er geen regel is die zegt dat dit niet mag.

Als je nog steeds van hete zwarte koffie houdt, maak je geen zorgen! Je kunt de ijskoffie op elk gewenst moment opwarmen en genieten van het heerlijke kopje dat ’s ochtends de hersenen op zijn kop zet en overdag een geweldige stemmingsbooster.

Koffie is een alledaagse drank voor miljoenen mensen over de hele wereld. Soms ga je gewoon ergens uit eten omdat het de koffie serveert die je lekker vindt. Het is een geweldige troostdrank die iedereen zijn hele leven zou kunnen drinken.

Hoewel er klachten zijn over maagbijwerkingen, lijkt cold brew gemakkelijker op de maag te zijn en is het ook gezond in vergelijking met frisdrank en andere dranken. Het kan ook bij een maaltijd worden genoten, daarom is het meestal de drank bij uitstek.

Het is ook een soort drank die je ontspant en kalmeert terwijl het je actief houdt.

Het is nog steeds dezelfde koffie, maar op een andere temperatuur. U krijgt dezelfde voordelen, zoals antioxidanten en vezels die u beschermen tegen hartaandoeningen, Alzheimer en Parkinson en diabetes.

Het is nog steeds een energiebooster, een hulpmiddel bij het afvallen en een stemmingslifter. Het zijn jouw smaakpapillen, dus ga voor de drank die je meer tevreden zal maken.