Hoe Koffie Te Bewaren. De Beste Manieren Om Bonen En Voorgemalen Te Bewaren

Er gaat niets boven de geur van verse koffie die ’s ochtends wordt gezet. Als je die pot opent, prikkelt het aroma je zintuigen, laat staan de smaak van een brouwsel van bonen dat je een paar minuten geleden hebt gemalen. Maar na een tijdje kunnen je bonen muf worden en hun aroma en krachtige smaak verliezen. Dit kan snel gebeuren als je bonen niet goed worden bewaard. Het is belangrijk om de juiste stappen te nemen wanneer je je bonen wegzet. Laten we eens kijken waarom bonen oud worden en hoe ze het beste kunnen worden bewaard.

Je wilt je koffie bewaren in een luchtdichte, ondoorzichtige container met een rubberen afdichting en een slot. Het is een redelijk betaalbare investering, maar het kan een lange weg gaan om ervoor te zorgen dat je koffie niet oud wordt. Koffie kan muf worden door hitte, licht, vocht en lucht. Een bak als deze beschermt je koffie tegen deze factoren. U moet er ook voor zorgen dat uw koffie binnen 2 tot 4 weken is gezet, afhankelijk van of u hele bonen of koffiedik gebruikt.

Laat je koffie niet in de open lucht staan. Mensen laten koffiemalen achter in plastic tupperware. Dit is geen goede manier om je koffie te bewaren. Het heeft geen goede afdichting en het plastic kan de smaak beïnvloeden. Een verzegelde container is het beste, gemaakt van glas of keramiek.

Waar U Uw Koffie Kunt Bewaren

U wilt uw koffie op kamertemperatuur of iets lager, in het donker bewaren. Hoewel de voorraadkast de beste plaats is om hem op te bergen, is een ondoorzichtige container oké zolang deze niet in de buurt van een warmtebron staat. Koffiebonen kunnen worden ingevroren, maar dat is niet goed voor ze. En hoewel je misschien in de verleiding komt om ze als decoratie op de vensterbank te houden, is licht slecht voor de bonen.

Wat Maakt Koffie Oud?

Zoals alle bederfelijke waren, heeft koffie een bepaalde houdbaarheid. Hoewel u de houdbaarheid van uw koffiebonen kunt verlengen, moet u niet verwachten dat ze maanden meegaan. Er zijn een paar omgevingsfactoren die ervoor kunnen zorgen dat je bonen sneller oud worden en sneller uitharden, zoals blootstelling aan lucht, vochtigheid en de temperatuur.

Tijd

Tijd is de enige variabele waar je geen controle over hebt. Terwijl bonen op je plank liggen, breken de verbindingen die ze hun smaak geven af, sijpelen ze eruit of komen ze in de lucht terecht. Normaal gesproken kun je verwachten dat je bonen onder ideale omstandigheden minstens 2 weken meegaan, maar je verliest tijd als je niet over de juiste opslag beschikt. Meer tijd in de open lucht, onder hitte of in vochtige omgevingen versnelt het proces waardoor je koffie muf wordt.

De enige oplossing hiervoor is ervoor te zorgen dat u uw koffie niet te lang vasthoudt. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een paar pond per keer in te slaan, wil je misschien een halve pond of minder kopen. Of gebruik meer koffie per zet, of drink zelfs meer koffie. Zo zorg je ervoor dat je wekenlang geen koffie hoeft te zetten.

Lucht

Elk gedroogd product dat zijn smaak verliest, wordt beïnvloed door lucht. Sommige aroma’s in koffie gaan verloren wanneer de lucht ermee in aanraking komt. Als dit lang genoeg gebeurt, blijven er smakeloze, muffe bonen over die je niet tevreden zullen stellen met je ochtendbeker. Als u uw koffie in een open of niet-verzegelde container bewaart, wordt deze binnen enkele dagen oud.

Daarom wil je je koffie altijd luchtdicht bewaren. Wanneer u de blootstelling aan de lucht minimaliseert, worden er minder aromaten door de lucht meegevoerd. Als uw koffiecontainer een rubberen afdichting en een vergrendelingshaak heeft, gaat uw koffie langer mee. Deze containers kunnen erg goedkoop zijn, dus doe die investering.

Vochtigheid

Hoewel lucht de smaak van uw koffie kan beïnvloeden, kunnen vocht en vochtigheid ervoor zorgen dat deze gaat schimmelen. Koffie levert de noodzakelijke voedingsstoffen voor de groei van schimmels en bacteriën. Dit gaat duidelijk de smaak verpesten en is zowel onhygiënisch als lelijk. U moet maatregelen nemen om vochtigheid te vermijden als u in een vochtige omgeving woont of uw koffie bij de gootsteen bewaart.

De beste manier om voor vochtigheid te zorgen, is ervoor te zorgen dat uw container luchtdicht is en uw koffie uit de buurt van water te houden. Als u water in uw container morst, schep dan de natte maling eruit. Anders kun je de natuurlijke vochtigheid van je omgeving niet echt veranderen, dus zorg ervoor dat je je koffie snel genoeg drinkt.

Temperatuur

Extreme temperaturen en, meer specifiek, hitte, zullen je grinds verpesten. Koffie moet over het algemeen op een donkere plaats bij kamertemperatuur of iets koeler worden bewaard. Door hitte zullen de oliën uit je bonen komen en kunnen de aromaten afbreken. Als u uw koffie op de vensterbank of in de buurt van uw fornuis bewaart, moet u ervoor zorgen dat u deze naar een koelere plaats verplaatst.

Uw koffie kan sneller muf worden als deze wordt blootgesteld aan licht. Ook al is het een uitstekende decoratie op het aanrecht, je moet je koffie in de voorraadkast of in een ondoorzichtige container bewaren.

Hoe Lang Koffie Duurt?

Koffie is behoorlijk veerkrachtig en hoeft niet gekoeld te worden bewaard. Het kan tot een maand duren in ideale omstandigheden. Natuurlijk, als je een fervent koffiedrinker bent, zul je waarschijnlijk niet zo lang koffie bewaren. Met 2 kopjes infuuskoffie per dag kun je in ongeveer 10-14 dagen een pond bonen verwerken. Maar als je het niet regelmatig drinkt, of als je een tijdje de stad uitgaat, moet je onthouden dat er een paar dingen zijn die van invloed zijn op hoe lang je koffie meegaat. Of je nu hele bonen of gemalen koffie hebt.

Hele Bonen

Hele bonen

De gemiddelde hele boon gaat 4 weken mee na de branddatum, voordat hij onder ideale omstandigheden zijn smaak begint te verliezen. Omdat ze minder oppervlakte hebben, zijn hele bonen beter bestand tegen bederf dan gemalen bonen. Ook als je bonen langer dan vier weken worden bewaard, kun je nog steeds genieten van een heerlijke kop koffie. Hoewel het misschien minder smaakt, heb je nog genoeg tijd om van je bonen te genieten tot ze helemaal oud zijn.

Hele bonen moeten uit hun zakken worden gehaald en in een luchtdichte verpakking worden bewaard. Ze zijn beter bestand tegen hun omgeving, maar je wilt ze niet in hun tas achterlaten. Het is mogelijk om te wachten tot u klaar bent om uw koffie te zetten voordat u ze maalt. Dit maximaliseert de levensduur van uw koffie. Omdat je bonen met zo’n groot oppervlak niet aan de elementen worden blootgesteld.

Koffie Grond

Gemalen koffie heeft veel meer oppervlakte, waardoor ze binnen 2 weken of minder oud worden. Ze zijn niet zo bestand tegen hitte, vochtigheid of lucht. Houd rekening met de grootte van uw maling, aangezien findermalen een groter oppervlak hebben. Dus grove maling voor french press gaat langer mee dan een fijne espressomaling. U kunt wegkomen met het voormalen van uw Franse persbonen en zelfs uw koffiebonen. Je moet wachten tot je daadwerkelijk aan het brouwen bent voordat je fijner maalt.

Koffiedrinkende experts kopen hun bonen meestal heel, maar als je ’s ochtends niet veel tijd hebt, koop ze dan voorgemalen. Als je gemalen koffie bewaart, is het nog belangrijker om je koffie op de juiste manier te bewaren. Ook kunt u ervoor zorgen dat u uw koffie zo snel mogelijk opdrinkt. Maar slecht bewaarde malingen kunnen binnen een week bederven. K-cups en nespresso-pads zijn ook opties. Ze gaan langer mee en zijn makkelijk op te bergen.

Ervoor Zorgen Dat Uw Koffie Zo Lang Mogelijk Meegaat

Of je nu je koffie voorgemalen of hele bonen koopt, je kunt de voorzorgsmaatregelen nemen om je bonen goed te bewaren. Een luchtdichte, ondoorzichtige container in de voorraadkast is de beste manier om ervoor te zorgen dat je bonen hun volledige houdbaarheidsperiode behouden. Dit is een grote investering en zal zich op lange termijn terugbetalen. U wilt dat elke kop rijk en geroosterd is, ongeacht hoe u uw bonen koopt. De juiste bewaring zorgt ervoor dat je bonen wekenlang die perfecte smaak geven.

Verwant