Beste Koffiebonen Voor Druppelkoffiezetapparaten In 2021. Volledige Beoordelingen Met Vergelijkingen

1. Acht Uur Koffie Met Hele Bonen

Eight OClock levert al sinds 1859 koffie in de VS en beheerst de kunst van het koffiebranden.

Als je zo lang in welke branche dan ook hebt overleefd, zoals Eight OClock heeft gedaan, dan moet je iets goed doen.

Met meer dan een eeuw ervaring kun je erop vertrouwen dat ze de smaken precies goed hebben. Deze melange is gemaakt van Arabica koffiebonen met een medium branding.

Hoogtepunten van het product:

Omdat het hele bonenkoffie is, heeft deze optie van Eight OClock een kenmerkend aroma dat verwijst naar een gedurfde ondertoon.

Het heeft de authentieke smaak van koffie van meer dan een eeuw geleden.

Deze koffiebonen zijn, ondanks hun rijke smaak, betaalbaarder dan de meeste ambachtelijke melanges.

Het goede

Deze koffiebonen zijn Kosher-gecertificeerd en gemaakt door brandexperts, dus er wordt geen concessie gedaan aan de kwaliteit.

De koffie is sterk genoeg om een hele dag mee te gaan, maar smaakt niet bitter of verbrand.

De slechte

Eén ding viel ons op: Eight OClock-koffie heeft geen aroma. Dit is een probleem voor koffieliefhebbers.

Afgezien daarvan, hoewel het wordt geadverteerd als medium gebrand, zijn de smaak en kleur dichter bij die van donker gebrande koffiebonen.

PROS

  • Het is veel goedkoper dan de concurrenten
  • Ook verkrijgbaar in decafvariant
  • Smaakt niet bitter

CONS

  • Geen significant aroma
  • Harder dan andere medium gebrande koffiebonen
  • Om een enkele portie te maken, moeten bonen meer dan gemiddeld zijn.

2. Lavazza Espresso Italiano Volkoren Koffiemelange

2 Lavazza Espresso Italiano Volkoren Koffiemelange

Net als de vorige optie is dit een melange van hele bonen van 100% Arabica-koffie met een medium branding.

Hoewel het het meest geschikt is voor espressomachines, kun je het in elk koffiezetapparaat bereiden.

Lavazza koffiebonen komen uit Zuid-Amerika, Afrika en Midden-Amerika. Vervolgens worden ze in Italië verwerkt.

Hoogtepunten van het product

Lavazza heeft het perfecte aroma in deze koffiebonen bereikt, terwijl de meeste koffiezetapparaten de neiging hebben zich alleen op de smaak te concentreren.

Deze koffiebonen zijn rijk aan aroma’s die goed samengaan met rijke, smaakvolle smaken.

Ze zijn een geweldige keuze voor een snelle energieboost in de ochtend, met een intensiteit van vijf op 10

Deze bonen zijn het beste om puur zonder melk te drinken. Daarentegen maakt de Gold-selectie heerlijke, romige lattes.

Het goede

Lavazza koopt koffiebonen uit verschillende landen en mengt ze in Italië om hun kwaliteit te behouden.

We vinden het fijn dat deze koffiebonen vrij zijn van GGO’s. Dit maakt ze gezond en natuurlijk.

De slechte

Aanvankelijk heeft de koffie een zeer smaakvolle smaak maar laat een onaangename nasmaak achter. Ook blijft deze metaalachtige smaak vrij lang hangen.

Het kan zijn dat de bonen te groot zijn voor een of andere dripkoffiemachine.

Helaas hebben sommige koffiezakjes een verwerkings- en verpakkingsdatum van een jaar of twee geleden. Ze smaken naar overgebleven koffie.

PROS

  • Geen gebruik van GGO’s
  • Een rijke, romige smaak hebben
  • Hoge cafeïne-intensiteit

CONS

  • Laat een onaangename nasmaak achter
  • Bonen zijn groter dan de gemiddelde maat
  • Het bedrijf reguleerde de post-verpakking niet goed

Ze zijn er in verschillende formaten, waaronder gemalen, hele bonen en K-cup. Hierdoor kun je met aKeurigto verse Colombiaanse koffie zetten.

Hoogtepunten van het product

De koffiebonen worden vers gebrand voordat ze worden verpakt, zodat elk kopje een bevredigende, originele smaak heeft.

Door de eenrichtingsversheidsklep komen de koffiebonen op hun best op hun best.

Bovendien worden ze vakkundig geroosterd in individuele batches om elke boon de kenmerkende smaak en het aroma te geven.

Medium gebrand is licht zuur, maar heeft een meer substantiële body en een rijkere geur.

Het goede

Het beste aan de tas is het aroma. Het valt je meteen op als je het opent.

De bonen zijn ook vers en produceren zachte koffie, wat ideaal is voor degenen die niet te veel cafeïne willen.

Ze worden geleverd in drie verpakkingen, zodat u voor een eerlijke prijs uw maand aan eten kunt krijgen.

De slechte

Hoewel de Colombiaanse oorsprong die op de verpakking staat hoge verwachtingen wekt, voldoet de blend niet aan die verwachtingen.

De resulterende koffie is vers maar mist de smaak en rijkdom van Colombiaanse kwaliteit. Het is mild en bitter.

CONS

  • Het heeft een milde en bittere smaak
  • Mist de rijkdom van een Colombiaanse melange
  • Te zwak om een energieboost te geven

4. Lavazza Espresso Barista Gran Crema Koffiemelange

4 Lavazza Espresso Barista Gran Crema Koffiemelange

De Robusta-bonen zijn een product van Zuidoost-Aziatische boerderijen, terwijl de Arabica-bonen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komen.

De koffiebonen zijn gemengd in Italië en bogen op de expertise van Italiaanse meesterbranders. Deze zak van 10 kg koffiemelange van hele bonen heeft een medium branding.

Hoogtepunten van het product

Als een van de beste koffiebonen voor koffiemachines met infuus, heeft de Lavazza Gran Crema een volle body en rijke geuren.

Arabica- en Robusta-bonen worden langzaam geroosterd en doordrenkt met het aroma van gebakken goederen om het uiteindelijke resultaat te krijgen.

De bonen worden gekenmerkt door een rijk chocoladearoma en een crema-smaak.

Deze koffies zijn geweldig voor degenen die van een sterke kop koffie in de ochtend houden. Met een intensiteit van acht op tien zal de koffie je ongetwijfeld wakker maken.

Deze koffiebonen kunnen worden gemengd in een espressomachine voor een rijke, volle smaak.

Het goede

Deze bonen zijn een perfecte mix van Robusta en Arabica, waardoor je het beste van beide krijgt in één kopje.

We vinden het ook fijn dat de bonen een geweldig aroma hebben dat je huis zal vullen en je zintuigen zal prikkelen.

De slechte

Hoewel het aroma moeilijk te verslaan is, is de smaak van deze koffiebonen niet precies zoals beschreven door het bedrijf.

De smaak is rijk en chocolaty, zoals vermeld op de verpakking. In werkelijkheid is het echter veel zwakker dan wat je zou verwachten van een crema-melange.

De onbekwame kwaliteitscontrole van Lavazza is in bepaalde gevallen terug te vinden in hun producten. Sommige tassen hebben zelfs een verpakkingsdatum van een jaar oud.

Als gevolg hiervan smaakt de koffie soms oud en muf, zonder de smaak die op de zak wordt beloofd.

PROS

  • Een melange van twee soorten koffiebonen
  • Het heeft een aangenaam aroma van gebakken goederen
  • Maakt een goede cappuccino en latte

5. Kicking Horse Coffee

Dit is een pak koffiebonen van 10 kg met een donkere branding. Dit is het pakket voor jou als je van koffie houdt met sterke smaken en rijke aroma’s.

Deze koffiebonen komen uit Midden-Amerika, Indonesië en Zuid-Amerika en worden geteeld in een milieuvriendelijke omgeving.

Hoogtepunten van het product:

De dark roast blend is een combinatie van cacao nibs, turf en een vleugje kruiden. Gemaakt met Arabica-bonen, de uiteindelijke melange heeft blijvende aardse en zwarte zoethouttonen.

Het kan worden gebrouwen in een Franse pers, infuus, Franse pers of cold brew koffiemachine.

Omdat ze biologisch en fairtrade zijn, zijn de koffiebonen goed voor de drinkers, boeren en de planeet.

Het goede

U zult blij zijn te weten dat het bedrijf duurzame teeltmethoden toepast als u om het milieu geeft.

Daarnaast hebben de koffiebonen een fluweelzachte en aardse smaak die lang in de mond blijft hangen.

Wat nog belangrijker is, de bonen laten geen laag vluchtige oliën achter op de koffie. Ze zijn dus gezond en veroorzaken geen maagproblemen.

Deze bonen zijn sterk maar niet bitter. Ze geven een perfecte zuurgraad, die niet te zoet en niet te bitter is.

De slechte

Koffiebonen zijn duurder dan vergelijkbare melanges en hun prijzen blijven om de paar maanden stijgen.

Het bedrijf gleed de laatste tijd uit in kwaliteitscontrole, wat heeft geresulteerd in bonen die vettig en bitter zijn.

PROS

  • Heeft geen overmatige hoeveelheid olie
  • Geen verbrande of bittere nasmaak
  • Geen spijsverteringsbijwerkingen

Kopersgids:

Als ieders smaakpapillen en voorkeuren hetzelfde waren, hadden we maar één soort koffiebonen.

Dat is dan weer niet het geval. Jouw selectie van de beste koffiebonen zal anders zijn dan die van iemand anders.

Het is belangrijk om te leren hoe u de beste koffiebonen voor u kiest.

Het lijkt misschien alsof de smaak en het aroma de enige bepalende kenmerken van koffiebonen zijn. De uiteindelijke melange wordt bepaald door het soort gebraad.

Deze functies helpen u bij het kiezen van de beste koffiebonen voor uw filterkoffiezetapparaat.

1. Koffieboontype (Arabica Vs. Robusta)

Hoewel er tientallen soorten koffiebonen zijn, zijn Arabica en Robusta de meest voorkomende.

De belangrijkste verschillen tussen de twee zijn in termen van groeiomstandigheden, kosten en smaak.

Terwijl Arabica-bonen een zoetere en zachtere smaak hebben, heeft de Robusta een krachtigere en hardere smaak.

Arabicabonen smaken naar bessen en suiker. Ze hebben een hogere zuurgraad en wijnachtige boventonen.

Integendeel, Robusta-bonen laten een pinda-achtige smaak achter op je tong en hebben een ondertoon van graan in hun smaak.

Ze zijn ook cafeïnerijker dan Arabica-bonen en er wordt vaak gedacht dat ze van mindere kwaliteit zijn.

Sommige Robusta-melanges hebben nog steeds een hoogwaardige afwerking waardoor ze geschikt zijn voor espresso’s.

Als het op prijs aankomt, zijn Arabica-bonen duurder dan Robusta vanwege hun teeltbehoeften.

Robustabonen kunnen snel groeien op lagere hoogten en overleven de meeste weersomstandigheden.

Arabica groeit echter op grotere hoogten en is kwetsbaarder voor barre weersomstandigheden. Ze zijn ook een gemakkelijk doelwit voor ongedierte, terwijl Robusta-gewassen veerkrachtiger zijn.

Robusta-bomen produceren meer gewassen dan Arabica en zijn veel eerder klaar om te oogsten. Hun producten zijn daarom goedkoper dan Arabica-bomen, die enkele jaren nodig hebben om te rijpen.

Aan het eind van de dag valt de keuze op uw smaak. Robusta heeft tweemaal de cafeïne van Arabica waardoor je een sterker effect krijgt.

Als je de voorkeur geeft aan een donkere en harde smaak in je koffie, kies dan voor Arabica. Als je daarentegen een zachtere, korreligere smaak wilt, kies dan voor Robusta.

Je kunt ook koffies vinden met een combinatie van beide soorten. Zo bevat de Lavazza Espresso Barista Gran Crema Coffee Blend beide varianten.

2. Gradiënt Van Gebraad

De smaak van koffie wordt bepaald door de branding.

Voor het branden zijn alle koffiebonen zacht en smaakloos. Door het roosteren ontwikkelen de koffiebonen een uitgesproken smaak en aroma.

Twee koffiebonen kunnen verschillende smaken hebben, zelfs als ze op hetzelfde niveau zijn gebrand.

Er is geen standaard smaak voor elk braadniveau. Toch kun je een globaal idee krijgen door naar de kleur van de koffiebonen te kijken.

Het brandniveau wordt bepaald door hoe donker de bonen zijn. Dit komt omdat koffiebonen een donkerdere kleur krijgen naarmate ze worden gebrand.

Over het algemeen worden koffiebonen onderverdeeld in drie brandniveaus; licht, medium en donker.

Licht gebraden

Licht gebrande koffiebonen zijn lichtbruin en hebben een lichtere body dan medium of donker gebrande koffiebonen.

Ze hebben ook heel weinig of geen olie op het oppervlak omdat ze geen warmte hebben geabsorbeerd door het roosteren.

Een blend met lichter gebrand heeft ook meer cafeïne dan de andere twee niveaus en heeft een aanzienlijke zuurgraad.

Medium gebraden

Medium gebrande koffiebonen zijn iets donkerder dan licht gebrande koffiebonen en hebben een zwaardere body. In termen van olieretentie zijn ze vergelijkbaar met licht gebrande koffiebonen.

Deze bonen zijn meestal het beste voor mensen die moeite hebben met slapen of maagklachten hebben na het drinken van koffie.

Omdat er geen vluchtige oliën zijn, kunnen niet-liefhebbers van medium en light gebrande bonen genieten.

Medium roast is ook niet zo korrelig van smaak als light roast, maar het heeft een sterk aroma.

In plaats daarvan hebben deze koffiebonen een uitgebalanceerde smaak, die niet te bitter of te vlak is.

Omdat ze langer worden geroosterd dan lichte braadstukken, bevatten ze minder cafeïne.

Enkele veel voorkomende namen voor medium gebrande koffiebonen zijn ontbijtgebraad en normaal gebrand.

Donker gebrand

De donkerste gebrande koffiebonen zijn het duurst en het meest robuust van kleur.

Als je koffie zet met donkere gebrande bonen, zie je een laagje olie op de bovenkant.

Langere brandtijden geven de koffie ook een verbrande en bittere smaak. Het is misschien niet ieders kopje thee, maar sommige mensen genieten van de rokerige ondertoon.

Donker gebrande bonen bevatten ook de laagste hoeveelheid cafeïne van alle drie de niveaus.

Er zijn ook andere veel voorkomende namen voor hen, zoals Spaans gebraden, Italiaans gebraad en Vers.

3. Koffiemelanges Versus Bonen Van één Oorsprong

Koffiemelanges kunnen worden genoten met een verscheidenheid aan smaken. Bonen met één oorsprong hebben echter een aparte afwerking.

Precies, ze hebben een onveranderde en krachtigere smaak. Koffiemelanges daarentegen hebben een uitgebalanceerde smaak van twee of meer complementaire bonen.

Omdat koffiemelanges van verschillende oorsprong zijn, kunnen ze worden gebruikt om verschillende dranken op basis van melk te maken.

Toch zijn bonen van één oorsprong relatief zuiverder en leveren ze een knapperige en originele drank op.

Als je bonen van één oorsprong hebt gedronken en het gevoel hebt dat hun consistentie in elke verpakking verschilt, komt dat door de seizoensomstandigheden.

Afhankelijk van het seizoen kan de ene partij bonen van één oorsprong anders smaken dan de andere.

Koffiemelanges daarentegen hebben een delicatere smaak. De algehele smaak is consistent door de mix van verschillende soorten.

4. Certificering (Fairtrade, USDA, Biologisch)

Fairtrade- en USDA-certificeringen zijn een garantie dat de koffiebonen zijn gemaakt in overeenstemming met specifieke voorschriften.

Sommige bedrijven beweren ook dat ze duurzame en milieuvriendelijke landbouwmethoden gebruiken.

Fairtrade-certificering houdt in dat de rechten van koffietelers en boeren zijn beschermd in het productieproces.

Het helpt het leven van boeren te verbeteren en geeft kleinere industrieën een kans om te floreren.

Biologische koffiebonen beloven ook een hoogwaardige productie en duurzame landbouw.

Het is beter om bedrijven te kiezen die gepassioneerd zijn door ethisch geproduceerde koffie. Hun praktijken zijn in het voordeel van koffieproducenten en boerderijen.

Veelgestelde Vragen Over Koffiebonen Voor Koffiezetapparaten

Veelgestelde vragen over koffiebonen voor koffiezetapparaten

1. Van Welke Bonen Maak Je De Beste Koffie?

Er is niet één standaard manier om de beste koffiebonen of koffiebonen te beschrijven. Het type en de branding van de koffiebonen die u kiest, bepalen welke het beste voor u is.

Donker gebrande koffiebonen zijn het lekkerst als je de voorkeur geeft aan een bittere en harde smaak.

Als je de voorkeur geeft aan zoetere of mildere smaken, zijn medium of light gebrande koffiebonen de beste keuze.

Je kunt ook bonen kiezen op basis van hun cafeïnegehalte. Robusta-bonen bevatten veel cafeïne in vergelijking met Arabica-variëteiten.

2. Wat is beter, koffiebonen of gemalen koffie?

Koffiebonen geven een meer uitgesproken smaak aan de koffie omdat ze verser zijn.

Dit geldt vooral voor donkere gebrande bonen. De olie bovenop donkere geroosterde bonen geeft ze hun kenmerkende, rokerige smaak.

De bonen verliezen hun versheid en smaak nadat ze zijn gemalen. Zo worden ze zwakker en platter van smaak.

Gemalen koffie is echter niet zo vers en sterk als hele bonen.

Voorgemalen koffie bespaart u tijd en moeite.

Om de juiste hoeveelheid grofheid in koffiebonen te krijgen, moet je handig zijn. Je moet ook je koffiezetapparaat schoonmaken.

Een kopje koffie zet je zonder extra werk door vooraf de grofheid in te stellen met gemalen koffie.

De uiteindelijke beslissing is aan jou.

Koffiebonen zijn de beste keuze als je niet veel tijd hebt om koffie te zetten, maar toch wilt genieten van de originele smaak.

Ga anders voor gemalen koffie als je elke ochtend haast hebt.

3. Waar Komen De Beste Koffiebonen Vandaan?

Colombia, Guatemala, Costa Rica, Ethiopië, Costa Rica en Costa Rica zijn de landen die de beste koffiebonen produceren.

4. Wat Is De Zwakste Koffie?

Het cafeïnegehalte daalt naarmate het koffiebrandniveau toeneemt.

Espresso is de sterkste koffie, terwijl donker gebrande koffiebonen de zwakste zijn.

Als je zo min mogelijk cafeïne in je koffie wilt, kies dan voor cafeïnevrije koffiebonen.

5. Zijn Koffiebonen Duurder?

Koffiebonen kopen is duurder dan gemalen koffie gebruiken. Dit is te wijten aan twee belangrijke redenen.

Koffiebonen zijn veel beter dan gemalen koffie in kwaliteit. Ze zijn het resultaat van gewassen van hogere kwaliteit en zijn verser.

Bovendien hebben ze een meer uitgesproken smaak en sterkere aroma’s in vergelijking met voorgemalen koffie.

Koffiebonen hebben ook dezelfde eigenschappen als pure koffie, en dat is wat gemalen koffie mist.

De meeste smaak en aroma gaan verloren tijdens het malen, dus de consument merkt er niets van, zelfs als het bedrijf bonen van lage kwaliteit gebruikt.

Daarentegen malen consumenten thuis hele koffiebonen, waardoor het aroma en de smaak vrijkomen. Bedrijven zijn daarom verplicht hoogwaardige bonen te gebruiken.

Als je gemalen koffie vindt voor een ongelooflijk lage prijs, dan is die waarschijnlijk gemaakt van koffiebonen van slechte kwaliteit.

Koffiebonen zijn dus duurder omdat elke boon zijn prijs waard is.

Eindoordeel

Het maken en genieten van verschillende soorten koffie is een kunst op zich, maar alleen als je de juiste koffiebonen krijgt.

Een smaak die uw smaakpapillen aanspreekt, is echter misschien niet de beste voor het kopje koffie van iemand anders.

Daarom is het bij het kiezen van koffie het beste om verschillende merken en smaken te proberen totdat je die hebt gevonden.

U kunt uw reis naar koffieselectie beginnen als u nog een beginneling bent.

Verwant