Geboren in de Verenigde Staten en een specialiteit geworden in verschillende Noord-Amerikaanse steden zoals Portland, vertegenwoordigt Pour-over Coffee een variant van traditionele Amerikaanse gefilterde koffie.

Handmatige bereiding heeft de voorkeur om te voorkomen dat de smaak van de drank verandert. We dachten dat het het beste was om een stapsgewijze handleiding te geven voor het maken van pour over coffee, aangezien dit een zeer populaire Amerikaanse drank is.

Pour-over Coffee, ook wel handdruppelkoffie genoemd, wordt gekenmerkt door het inbrengen van versgemalen koffiebonen in een filter met filterpapier en op zijn beurt in een kopje met een gat geplaatst.

Voeg, nadat de koffie is geëgaliseerd, langzaam kokend water toe. Het enige wat je nog hoeft te doen, is wachten tot de koffie druppel voor druppel door het filter is gegaan voordat je het in het kopje giet.

De grootte van het filter bepaalt het aantal keren dat u het proces moet herhalen.

Deze koffie neemt meer tijd dan nodig is om een gewone espresso te krijgen, en is de ideale keuze voor mensen die een paar vrije minuten hebben om zich aan een ander drankje te wijden dan normaal.

Hoewel het mogelijk is om automatische machines te kopen die zijn ontworpen voor Pour over Coffee, geven veel mensen nog steeds de voorkeur aan handmatige bereiding. Deze keuze benadrukt uw vermogen om de juiste hoeveelheden en tijd te selecteren.

Houd er ook rekening mee dat sommige koffiezaden niet kunnen worden geëxtraheerd met een geautomatiseerde machine .

Waarom Opschenkkoffie?

  • Percolatie is het proces waarbij koffie door de zwaartekracht wordt gefilterd. Het is niet zoals koffie gemaakt in een mokkapot. In plaats daarvan gebruikt het het principe om langzaam heet water door een laag gemalen koffie te gieten en in een papieren filter te plaatsen. Percolatie zorgt ervoor dat het water het koffiepoeder oplost en overbrengt naar de drank.
  • Het kan automatisch of handmatig worden bereid: de eerste wordt in de praktijk gebracht met behulp van de speciale elektrische machine, terwijl de tweede eenvoudig met behulp van een papieren filter dat over een opvangbak/beker wordt geplaatst.
  • Terwijl de elektrische percolatiemachines het water verwarmen en de reeds volle kan op een temperatuur houden die binnen enkele minuten van smaak verandert, is de handmatige methode momenteel het populairst omdat je hiermee een kwalitatief superieure drank kunt verkrijgen.
  • Dit wordt gemaakt door een 100% Arabica-mix met een enigszins dikke textuur te gebruiken om een natuurlijk zoete drank te maken.

Hoe Kies Je De Juiste Apparatuur Voor Pour-over Koffie?

We raden je aan om het beste koffiezetapparaat te kiezen op basis van zijn capaciteit.

Schuim vervolgens uw keuze af op basis van het type filter en welke u het beste bevalt (zelfs het oog wil zijn deel).

Koffiezetapparaten Voor Pour-over-koffie: Kenmerken

Koffiezetapparaten voor pouroverkoffie kenmerken

De belangrijkste kenmerken waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van de beste koffiezetapparaten voor Pour over coffee zijn:

1. Capaciteit:

De prijs van een karaf ligt tussen de 300ml en een liter. U moet beslissen hoeveel kopjes u in één keer wilt schenken.

2. Type filter

Er zijn twee opties beschikbaar voor het filteren van pour-over koffie:

  1. Wasbare en herbruikbare stalen filters
  2. Papieren filters (vaak samen met het koffiezetapparaat verkocht).

De eerste optie is misschien handiger, maar ook goedkoper en milieuvriendelijker.

Deze tweede optie vereist regelmatig gebruik van papieren filters, maar ze zijn beter in het filteren van koffie. Ze houden meer van de chemicaliën in koffiebonen vast die schadelijk kunnen zijn voor uw gezondheid.

De smaak verschilt per filter. Als je de metalen gebruikt, krijg je meer koffie. Aan de andere kant zorgen de papieren filters voor een lichtere kop koffie. Dit is een goede keuze voor mensen die veel drinken.

3. Handvat

Dit is het meest subjectieve aspect van de selectie. Het heeft geen invloed op hoe de koffie wordt bereid, maar het helpt voorkomen dat u zich verbrandt.

Hoe Bereidt U Een Perfecte Pour-over-koffie?

Om een Pour-over-koffie te bereiden, wordt de gemalen koffie in het papieren filter geplaatst dat in de geperforeerde kop boven de karaf is geplaatst en beetje bij beetje over kokend water gegoten, wachtend tot de koffie druppel voor druppel door het filter gaat. in het kopje hieronder.

Een pour-over koffiezetapparaat zoals die van Bodum is ook nodig. Dit is onze volledige richtlijn:

  1. Verwarm het water.
  2. Plaats het papieren filter
  3. Giet heet water over het filter en verwarm de kan voor
  4. Doe de gemalen koffie in het papieren filter
  5. Giet een portie heet water over de gemalen koffie
  6. Dompel het poeder voorzichtig onder met een lepel
  7. Giet de rest van het water in een cirkelvormige beweging
  8. Wacht een paar minuten voor percolatie
  9. Nadat het water is gedruppeld, verwijdert u het filter en de koffiedik
  10. Schenk de koffie erbij en serveer

Over het algemeen is het voor het bereiden van een Pour-over Coffee nodig om 60 gram koffie per liter water te gebruiken, of een lepel koffiebonen per kopje water. Per persoon betekent dit dat er 15 gram koffie nodig is en 250 ml water.

De hele operatie duurt ongeveer 2 minuten. Zorg ervoor dat je een hoogwaardige koffiemolen klaar hebt staan voordat je begint. Zo wordt je koffie perfect gemalen.

Spoel als eerste stap het filter af en plaats het vervolgens in de kegel. Doe de gemalen koffie in een kom en gebruik een lepel om het waterpas te zetten. Maak een klein gaatje in het midden.

Voeg voldoende water toe om de koffie te bedekken. Wacht ongeveer 30 seconden. Blijf heel langzaam water gieten, beginnend vanuit het midden van het filter en met concentrische bewegingen naar de randen toe bewegend.

Zodra de gewenste hoeveelheid is bereikt, stopt u de bewerking. Het water moet minimaal 200 graden zijn.

Nadat het door het filter is gegaan, om voor gebruik te worden gespoeld, komt de vloeistof in de beker terecht en is de drank klaar.

Laatste Gedachten

Over koffie schenken is een van de gemakkelijkste methoden om koffie te zetten. Je hoeft geen vaardigheden te hebben om het te maken. Het draait allemaal om consistentie en natuurlijk de smaak en kwaliteit van de koffiebonen.

Je kunt thuis je eigen heerlijke smaakkoffie maken met de beste koffiebonen die er zijn. U kunt uw koffie zo goed maken als de textuur van zeezout door ervoor te zorgen dat de koffiebonen op het juiste niveau worden gemalen.

Geniet van uw koffie!