Heb je je ooit voorgesteld hoe het eruit zou zien om een stofzuiger met een koffiezetapparaat samen te stellen?

Waarschijnlijk niet, want het klinkt vreemd.

Maar Waarom Niet?

Het geluid van koffiezetten klinkt in het begin misschien vreemd, maar een koffiezetapparaat met vacuüm brouwen of zoals sommigen het noemen, een espresso-brouwer met sifon kan veel trendyer zijn en een alternatieve manier om je ochtend kopje koffie te zetten.

Het maakt niet alleen indruk op uw gasten met zijn unieke uiterlijk, maar biedt ook een hoogwaardige smaak en helpt u tijd te besparen.

Wie Is Het Genie Dat Siphon Coffee Brewing Heeft Uitgevonden?

Er bestaan veel theorieën over het ontstaan van de eerste vacuümbrouwer . Sommigen zeggen dat ze in 1800 zijn gemaakt. Anderen geloven dat Marie Fanny Amelie Massot het originele model heeft gemaakt.

Naarmate de jaren verstreken, verdween het brouwen van Siphon-koffie en dat was het moment waarop infuuskoffiemachine verscheen en de markt won.

Maar is de Siphon Coffee Brewer een geschiedenis?

Het is niet mogelijk om het te vinden in coffeeshops, huizen of appartementen.

Vacuümbrouwen 101

De samengestelde vorm vier basisonderdelen:

  • Bodemcontainer
  • Bovenbak
  • Sifonbuis
  • Filter

De sifonbuis verbindt de bovenste en onderste containers. Het laat vloeistof en gas stromen en houdt de koffie gemalen.

Dit Zijn De Dingen Die Je Nodig Hebt

  • Koffie
  • Slijper
  • een brander
  • Thermometer

Wat Is De Siphon Coffee Brewer?

De onderste bak wordt verwarmd en je voegt het water toe. De damp zal door het filter naar de bovenste container reizen.

Nadat de warmte is verwijderd, keert de koffie door het filter terug naar zijn oorspronkelijke bodem. Zo geniet je van een smeuïge, maalvrije kop koffie.

Wil Je Sifonkoffie Maken?

6 stappen om uw eigen vacuüm gezette koffie te maken:

Stap 1

Voeg op de bodem water toe en zet de verwarming eronder terwijl je het vuur hoog zet.

Stap 2

De bovenste container heeft een trechter. Plaats het zodra het water kookt.

Stap 3

Nadat de damp van de bodem van het bakje begint te stijgen, kun je de gemalen koffie toevoegen.

Om te controleren op 93 C kunt u een thermometer gebruiken.

Stap 4

Het is tijd om op te staan en te bewegen.

Stap 5

Verwijder het vuur na een minuut of minder.

Stap 6

Geniet van uw koffie.

Heb Je Gezien Wat Er Is Gebeurd?

Terwijl u de hitte verwijderde, vindt het zuigproces plaats en zuigt de onderste container het water terug, dat is nu uw koffie.

Ze fungeren als een barrière en blokkeren de doorgang van de grond.

Verbeter Je Techniek

Dit zijn de stappen om uw Siphon Coffee- brouwtechnieken te verbeteren:

  1. Gebruik 3 eetlepels koffie voor elke sifon van 2 kopjes.
  2. Je moet je bovenste container elke keer afspoelen voordat je hem gebruikt
  3. U moet tussen de 45 seconden en 1 minuut wachten voordat u het vuur verwijdert. Gedurende die tijd zullen gas en bellen de grond verlaten.
  4. U zult merken dat de grond door de trechter begint te trekken. Roer het goed door.

Tijd Om Te Investeren In Je Eigen Vacuümpot?

De mogelijkheden zijn eindeloos, van verschillende maten, bekermodellen tot verschillende filteropties zoals stof, metaal, papier, glas etc.

Houd Je Meer Van Eenvoud?

Deze vijf sterk aanbevolen opties zijn beschikbaar.

Hoe Schoon Te Maken Na Het Zetten Van Siphon-koffie?

De beste tip als je de beste kwaliteit van Siphon-koffie wilt, is om deze regelmatig schoon te maken.

Er zijn verschillende penselen die je kunt gebruiken, maar houd er rekening mee dat je voorzichtig moet zijn. Een deel van de par is gemakkelijk te breken.

U kunt de stoffen filters afspoelen en vervolgens in water bewaren. Daarna kun je ze in je koelkast zetten.