Sommige mensen houden van de volle en rijke bitterheid van zwarte koffie, maar de meeste mensen geven er de voorkeur aan hun favoriete brouwsel wat pit te geven. Of het nu een scheutje slagroom is of een paar klontjes suiker, het valt niet te ontkennen dat koffie werkt geweldig smaakt als er iets aan wordt toegevoegd. De toegevoegde suikers kunnen oplopen als je meer dan 4 koppen koffie per dag drinkt. Voor gezondheidsbewuste koffiedrinkers, wil je enkele van de gezonde manieren leren om je koffie zoeter te maken.

De meeste mensen zoeten hun koffie thuis met een voorgezoete creamer. Als je naar je plaatselijke coffeeshop gaat, krijg je waarschijnlijk een soort geïndustrialiseerde siroop. Starbucks en andere coffeeshops stoppen zoveel mogelijk suiker in hun kopjes, terwijl lokale coffeeshops veel siroop toevoegen.

Sommige meer traditionele coffeeshops bieden alleen suikerklontjes aan, en sommige plaatsen hebben helemaal geen zoetstof. Thuis zijn rietsuiker en gezoete niet-zuiveldranken ook vrij alledaags. Je kunt koffie echt met alles zoeten. Je kunt het maken met elke smaak die je lekker vindt. Maar de laatste tijd komen mensen met creatieve oplossingen om suiker en siroop volledig te vermijden.

Waarom De Suiker Dumpen?

Suiker wordt in verband gebracht met tal van gezondheidsproblemen. Van een verhoogde kans op diabetes en obesitas tot suikercrashes en onbedwingbare trek, de meeste voedingsdeskundigen en gezondheidsexperts raden aan om de suiker te schrappen. Hoewel het prima is om een klein beetje suiker in je ochtendkoffie te hebben, zal het drinken van te veel suikerhoudende kopjes per dag ervoor zorgen dat je negatieve bijwerkingen ervaart.

Hoewel te veel suiker op zich al ongezond is, zitten meer industriële zoetstoffen vaak boordevol chemicaliën. Om meer sucralose te krijgen om op te lossen, om de zoetstof te behouden en om het die stroperige consistentie te geven, moeten ze additieven gebruiken. Als je ooit naar de ingrediëntenlijst op een fles vanillesiroop kijkt, kun je de helft van de items niet uitspreken. Deze chemicaliën zijn door de FDA goedgekeurd, maar het is de moeite waard om te weten wat je in je koffie doet.

Wat Is De Gezondste Manier Om Je Koffie Te Zoeten?

Als je de perfecte mix van een toasty dark roast met karamelsaus niet kunt weerstaan, probeer dan over te stappen op een gezonder alternatief. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden wanneer u probeert de voedingswaarde van uw koffie te verhogen. De gezondheidseffecten van uw koffie kunnen sterk worden beïnvloed door de hoeveelheid zoetstof die u gebruikt. Sommige mensen vermijden liever kunstmatige zoetstoffen. Anderen zijn tevreden met het op smaak brengen van hun koffie zonder het echt te zoeten. Dit zijn slechts enkele van de vele beschikbare opties om uw volgende pick-up te verbeteren.

Natuurlijke Zoetstoffen

Natuurlijke zoetstoffen bevatten meestal sucrose. Dit is wat we suiker noemen en het is wat zoetstoffen bevatten. Er zijn echter natuurlijke zoetstoffen zonder calorieën, dus afhankelijk van wat je wilt voor smaak en voeding, zijn deze natuurlijke zoetstoffen geweldige opties voor koffie.

Rietsuiker

Of het nu wit, bruin, rauw of in poedervorm is, de meeste koffiedrinkers hebben rietsuiker gebruikt om hun drank zoeter te maken. Als u deze zoetstof in uw dieet wilt opnemen zonder dat dit invloed heeft op uw voeding, moet u met mate omgaan. Neem een theelepel of minder in een enkele kop koffie. Hierdoor krijg je een klassieke zoete koffiesmaak zonder al te veel suiker.

Ahornsiroop

Mensen met een dieet zijn dol op ahornsiroop. Ahornsiroop is zoeter dan andere siropen, maar bevat minder suiker. Deze siroop geeft je koffie een rijke en volle zoetheid zonder teveel siroop toe te voegen. Dit is een geweldige optie voor diegenen die proberen af te vallen en hun koffie op te fleuren. Het is nog steeds sucrose, dus doe niet gek.

Honing

Terwijl de meeste mensen honing associëren met thee, past het perfect bij je kopje Joe. Het bevat eigenlijk meer suiker dan ahornsiroop, maar het is veel minder dan de oververzadigde industriële zoetstoffen die veel coffeeshops gebruiken. Bovendien is het volledig natuurlijk, zonder gebruik van chemische toevoegingen. De gouden smaak van de honing is een geweldige aanvulling op elk licht gebraad.

Data

De populariteit van dadels neemt toe. Ze zijn paleo en veganistisch vriendelijk, en ze hebben een rijke stroperige smaak. Ze kunnen worden toegevoegd aan uw kopje koffie of worden verwerkt tot een pasta of saus. Je kunt de saus maken door de dadels in water te koken. Het kan zijn dat u moet wachten tot ze in het seizoen zijn.

Stevia

Stevia werd in 2000 gepopulariseerd als een wonderzoet. Hoewel het qua smaak erg lijkt op rietsuiker, bevat Stevia geen calorieën. Ons lichaam breekt Stevia niet af, wat betekent dat we de smaak krijgen zonder de calorieën. Stevia is een natuurlijke zoetstof en kan in koffie worden gebruikt om het zoeter te maken.

Xylitol

Xylitol, een suikeralcohol die van nature in het lichaam voorkomt, bevat geen calorieën. Het is net zo zoet als sucrose, maar er zijn geen nadelige gezondheidseffecten bekend bij regelmatige consumptie. Het wordt alleen in korrelvorm gebruikt, omdat het chemisch niet op dezelfde manier werkt als suiker. Hoewel je geen creamer zonder suiker kunt kopen met xylitol, kun je het poeder rechtstreeks aan je koffie toevoegen.

Ongezoete Koffie

Soms is de beste manier om koffie te zoeten, om het op geen enkel moment te zoeten.

Kaneel

Kaneel wordt vaak geassocieerd met desserts, gebak, snoep en andere zoetigheden. Maar deze heldere specerij is niet echt zoet. Door het te mengen met koffie krijg je een gezonde drank zonder suiker of calorieën. Je kunt er je koffie mee afstoffen, of een theelepel mengen met elk kwart kopje koffiedik voordat je gaat zetten. U zult genieten van de gedurfde koffiesmaak met het aromatische kruid van kaneel, suikervrij.

Cacaopoeder

Mokka’s zijn een ongelooflijk populaire drank, maar je kunt in plaats daarvan ook gewoon ongezoet cacaopoeder gebruiken. Om de perfecte suikervrije kop te maken, wordt de bitterheid van cacaopoeder gecompenseerd door de zoetheid van donker gebrande koffie. Ongezoete chocolade kan aan je gedurfde kop Joe worden toegevoegd om het nog rijker te maken. Je kunt het poeder mengen met warme melk of het in water koken om ongezoete chocoladesaus te maken.

Boter

Hoewel het misschien absurd klinkt, is boterkoffie de laatste jaren een populaire trend aan het worden. De volheid van de boter geeft body en volume aan de koffie. Hoewel je misschien sceptisch bent over de gezondheidsvoordelen van het toevoegen van vetmest aan je koffie, kan het zelfs een positiever effect hebben dan suiker. Zeker als je al teveel suiker in je dieet hebt, kan het ruilen van de suiker voor vet een gezond alternatief zijn.

Kokosolie of kokosroom

Een vet kan suiker in je koffie vervangen, net als boter. Kokosolie of kokosroom zijn natuurlijke, plantaardige manieren om af te komen van suikerhoudende koffie. Bovendien kan de lichte smaak van kokos een subtiele herinnering zijn aan de zoetheid die je opgeeft. Het is ook veganistisch, dus als dat deel uitmaakt van je dieet, zijn kokosproducten een geweldige oplossing.

Kunstmatige Zoetstoffen

Veel mensen blijven uit de buurt van kunstmatige zoetstoffen. Veel mensen raken in de war door chemische zoetstoffen. Ze hebben echter minder bekende gezondheidseffecten dan gewone siropen en sauzen. Deze zoetstoffen smaken naar gewone suiker en zijn gemakkelijk te vinden, waardoor ze een alternatief zijn.

Splenda

Splenda is de favoriete kunstmatige zoetstof in poedervorm. Bijna elke coffeeshop heeft wel een paar pakjes Splenda. Het is gemaakt van sucralose, een caloriearme chemische stof die qua zoetheid vergelijkbaar is met sucrose. Maar nogmaals, u moet de kosten en baten van chemische toevoegingen afwegen, zelfs als deze geen calorieën bevatten.

Aspartaam

Aspartaam is de meest voorkomende chemische zoetstof die er is. Het wordt overal in gebruikt, van light frisdrank tot suikervrije siropen. Aspartaam is een andere caloriearme zoetstof. Het is echter honderden keren zoeter dan sucrose. Dit betekent dat aspartaam in vrijwel alle producten kan worden gebruikt. Dit is een alternatief voor zoete zoetstoffen als je je er prettig bij voelt.

De Gezondste Kop Koffie Krijgen

Het is belangrijk om na te denken over de gezondheidseffecten van het dagelijks drinken van koffie. De voordelen van koffie zijn bewezen en suiker kan een goede optie zijn als je het met mate consumeert.

Verwant