12 Koffiefeiten Om Met Je Vrienden Te Delen

Onderzoek

beoordeeld

Deskundige adviseur

Espresso Is Geen Koffieboon

Er zijn zoveel verschillende soorten koffie gelabeld door het soort bonen dat is gebruikt om ze te maken. Maar geen espresso. Espresso is een speciaal drankje. Espresso is een speciale koffiesoort die onder hoge druk bijna kokend water extraheert uit fijngemalen koffiebonen. Dus als je een koffiebonen-espresso noemt, maak je een veelgemaakte fout.

Wat Betekent Espresso Eigenlijk?

Espresso is een Italiaans woord. Deze koffiesoort is gemaakt in Italië. Ze zijn ons onze dankbaarheid verschuldigd. Espresso betekent iets dat eruit wordt geforceerd. Dit klinkt vreemd, maar het is volkomen logisch als je er even over nadenkt. Espresso wordt gemaakt door onder druk water door dicht opeengepakte koffie te duwen. Het wordt uitgesproken als Ex-presso in het Engels.

Je Hebt Misschien Al Espresso Geprobeerd

Omdat espresso zo’n robuuste en fijne smaak heeft, wordt het gebruikt als basis voor veel andere koffiedranken, waaronder, maar niet beperkt tot, mokka’s, lattes en cappuccino’s! Het is mogelijk dat je al eens espresso hebt geprobeerd en het niet eens weet.

Wat Is Crema En Waarom Is Het Belangrijk?

Crema is iets dat de hele tijd naar voren komt wanneer espresso-feiten worden besproken. Omdat je crema krijgt als je espresso maakt. Crema is de lichtgekleurde vloeistof die voor het eerst wordt geproduceerd wanneer espresso wordt geëxtraheerd. Deze romige, luchtige laag ligt bovenop de espresso zodra deze is gebrouwen.

Crema is een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit van de drank. Het kan je alles vertellen, van hoe vers de bonen waren tot of ze te veel of te weinig geëxtraheerd zijn.

Hoeveel Bonen Heb Je Nodig Om Een Espresso Te Maken?

Voor een single shot espresso heb je maar 42-50 koffiebonen nodig. Het is waar! En een leuk espresso-feitje dat je tevoorschijn kunt halen als je de volgende keer een espresso deelt met een vriend.

Wat Is Het Vetgehalte Van Espresso?

Als je op zoek bent naar een koffiedrank met een hoger vetgehalte, dan is espresso waarschijnlijk de juiste keuze. Dat komt omdat, terwijl normale koffie met infuus ongeveer 0,6 procent vet bevat, espresso 2,5 procent vet bevat. Dit grote verschil in vetgehalte voor espresso is te wijten aan het extractieproces – de hogere druk dwingt meer vette oliën uit de bonen en in uw kopje. Dit geeft u een beter begrip van de voedingsfeiten van espresso.

De Overheid Reguleert Espresso

De overheid reguleert de espressoprijzen omdat koffie een integraal onderdeel is van de Italiaanse cultuur (sinds de Italianen het hebben uitgevonden). Het is waar! Het is waar! Buon lavoro!

Espresso Bevat Minder Cafeïne

Je zou kunnen denken dat al die druk die water door die fijngemalen bonen dwingt, zou betekenen dat espresso meer cafeïne zou bevatten, maar het tegendeel is waar.

Espresso kan zelfs tot 1/3 meer cafeïne bevatten dan gewone infuuskoffie.

Zettemperatuur Espresso

Om de espresso goed te extraheren, ligt de ideale temperatuur om espresso te zetten tussen 190 en 91 C. Voor espresso is dat 71 C. Pas op dat je je mond niet verbrandt!

Espresso-timing Is Belangrijk

Naast de temperatuur is het ook belangrijk dat de espresso-extractie goed wordt getimed. De ideale tijd voor het trekken van een enkele espresso is 25-30 seconden. Dit zal een geweldig smakende opname maken!

De Grootte Van De Espresso Is Ook Belangrijk!

De grootte van een espressokopje is om verschillende redenen van belang. Als het kopje te groot is, koelt de espresso te snel af. De perfecte maat kop voor een espresso is 57 gram en die mag maar voor 2/3 gevuld worden. Porselein is de beste keuze voor bekermateriaal. Door het kopje op te warmen voordat je het schenkt, wordt het perfect.

Waarom Is Espresso Uitgevonden?

Een ander leuk espresso-feitje waarmee je je vrienden kunt verrassen, is de reden waarom espresso in de eerste plaats is uitgevonden. Espresso-shots zijn klein en compact omdat espresso is uitgevonden, zodat werknemers die espresso drinken, minder tijd aan hun koffiepauzes besteden.

Einde

Je kunt nu anders aan espresso denken de volgende keer dat je een shot neemt, of een cappuccino, mokka of latte maakt.