Is Het Eten Van Koffiebonen Gezond?

Als u op een link op deze pagina klikt en een aankoop doet, kunnen we een kleine commissie ontvangen zonder dat het u iets extra’s kost.

Koffiebonen wel of niet eten? Als het openen van een verse zak aromatische Arabische koffie je nooit het verlangen heeft gewekt om een boon te pakken en erop te kauwen, dan ben je geen echte koffieliefhebber!

Er zijn enkele voordelen en nadelen aan het eten van koffie. Het is niet per se een gezonde gewoonte die door iedereen kan worden opgepikt. Als u al postzegels verzamelt, kunt u dit misschien blijven doen. Lees in ieder geval verder om erachter te komen wat de voordelen en gevaren zijn van het consumeren van rauwe koffie.

De Basis Van Koffiebonen

Een koffieboon is eigenlijk geen boon.

Maar zijn niet alle bonen eigenlijk zaden en zadenbonen? Wetenschappelijk gezien is het antwoord nee. De koffieboon, zoals wij die kennen, is eigenlijk het zaad van de plant. Het is meestal rood of paars van kleur.

Het vruchtgedeelte wordt verwijderd tijdens de verwerkingsfase en het zaad wordt vervolgens gedroogd om rauwe groene koffiebonen te verkrijgen. In de volgende fase worden de sperziebonen dienovereenkomstig geroosterd (van licht naar donker) om de koffiebonen te verkrijgen die we kennen en waar we van houden. Uiteindelijk zullen de gebrande koffiebonen worden gemalen en gebrouwen tot een kopje van de meest geconsumeerde drank op aarde, koffie.

Wat Dacht Je Van Koffiebonen Branden?

Nou, als je zo van koffie houdt, kun je proberen op koffiebonen te kauwen om te zien hoe het smaakt en of je het lekker vindt. Dit mag niet worden gebruikt als vervanging voor een maaltijd. Het water dat wordt gebruikt om koffie te zetten, helpt de bonen te verdunnen. Als je echter koffiebonen puur eet, krijg je de volle, geconcentreerde koffie. Dit kan zowel goede als negatieve effecten hebben.

Best Practices Voor Het Drinken Van Koffie

U moet weten dat één Arabica-koffieboon gemiddeld tot 6 mg cafeïne kan bevatten. Sommige braadstukken, zoals de Robusta, bevatten mogelijk wel 12 mg cafeïne per boon.

Een gemiddelde single shot espresso bevat tot 40 mg cafeïne, terwijl een gemiddelde kop gewone gefilterde koffie ongeveer 90 mg bevat. Maar waarom geef ik je al deze saaie statistieken? Je wilt gewoon genieten van wat koffiebonen.

De bovenstaande cijfers zijn alleen voor context. Als je besluit om het brouwen van espresso over te slaan en in plaats daarvan je Arabica-bonen wilt eten, eet dan niet meer dan zes. Of probeer niet meer dan drie Robusta-espressobonen te eten.

Er zijn veel meningen en opvattingen over dit onderwerp. Op dit moment lijkt het erop dat het eten van koffiebonen meerdere gezondheidsvoordelen kan hebben die zeker opwegen tegen de negatieve effecten.

Een hoog gehalte aan antioxidanten is een van de belangrijkste redenen waarom koffie zo goed voor ons is. De antioxidanten die in koffie worden aangetroffen, staan bekend als fytochemische verbindingen in de voeding. Ze kunnen ons helpen beschermen tegen verschillende soorten ontstekingen, hartaandoeningen en andere ongewenste gezondheidsproblemen.

Veel plantaardige voedingsmiddelen en dranken bevatten antioxidanten, maar koffie is de krachtigste bron van deze verbazingwekkende verbinding. Koffie is Amerika’s nummer één bron voor antioxidanten. Rauwe koffiebonen bevatten meer antioxidanten dan gezette koffie. Het branden van koffiebonen kan ervoor zorgen dat sommige van de natuurlijk voorkomende elementen worden vernietigd.

Dus, als ze in beperkte hoeveelheden worden geconsumeerd, kunnen gebrande koffiebonen positieve gezondheidsvoordelen hebben. Toch is het een goed idee om eerst met uw arts te overleggen. Als u gezondheidsproblemen heeft of bepaalde medicijnen moet nemen, kan uw arts u aanraden om geen gebrande koffiebonen te eten.

Wat Zijn De Voor- En Nadelen Van Koffiebonen?

Pluspunten

  • Koffie is een zeer krachtige bron van oxidanten.
  • Koffiebonen bevatten veel vezels en helpen het spijsverteringskanaal te reinigen en gezond te houden.
  • De cafeïne wordt veel sneller en efficiënter opgenomen.
  • Cafeïne verbetert het geheugen en mentale functies.
  • Verhoogt de focus en je wordt alerter.
  • Het kan je helpen meer vet te verbranden.
  • Vermindert het risico op kanker, beroerte, de ziekte van Parkinson, diabetes type II en vele andere.
  • Bestrijdt depressie en kan het risico op zelfmoord verlagen.
  • Het verhoogt je fysieke prestaties.
  • Verminderde slaperigheid.

nadelen

  • Het consumeren van koffiebonen kan brandend maagzuur veroorzaken.
  • Het kan leiden tot een verhoging van het LDL-cholesterol (ook bekend als slechte cholesterol).
  • De laxerende effecten van koffie kunnen worden versterkt door te veel te drinken.
  • Sommige mensen vinden de bittere smaak van gebrande koffiebonen misschien te bitter.
  • Het wordt niet aanbevolen voor zwangere vrouwen.
  • Moeilijk te kauwen.

Hoe Weet Je Of Je Te Veel Koffiebonen Hebt Gehad?

Het drinken van te veel koffiebonen kan soortgelijke symptomen veroorzaken als het eten van te veel koffiebonen. Je kunt kriebels, hoofdpijn en overdreven stemmingswisselingen krijgen. Andere symptomen die erop kunnen wijzen dat u te veel cafeïne heeft ingenomen, zijn hartkloppingen en slapeloosheid.

U kunt ook hoge bloeddruk en leverproblemen krijgen als u meer dan 500 mg per dag consumeert. Koffieverslaving kan ontwenningsverschijnselen veroorzaken als het niet op het juiste moment wordt ingenomen.

Heb Je Liever Licht Of Donker Gebrande Koffiebonen?

Heb je liever licht of donker gebrande koffiebonen

Het hangt allemaal af van de smaak. Het maakt niet uit welke je kiest (vanuit gezondheidsoogpunt). Over het algemeen eten mensen liever medium of donker gebrande koffiebonen, omdat ze vanuit het oogpunt van de smaak lekkerder zijn. Goed om te weten is dat volgens de National Coffee Association lichter gebrande koffiebonen een iets hogere cafeïneconcentratie hebben.

Koffiedik eten?

Het is oké om koffiedik te consumeren, maar alleen met mate. Er is geen groot verschil tussen het consumeren van koffiebonen of koffiedik, behalve dat het makkelijker is om op te kauwen. Maar toast met pindakaas en koffiedik is niet iets dat ik aanraad.

Je kunt je huid ook scrubben met gemalen koffie. Er zijn geen negatieve bijwerkingen van het gebruik van koffie.

Wat Is Beter: Eten Of Niet Eten?

Het hangt allemaal af of je van de smaak houdt en of je geen problemen hebt met een hoog cholesterolgehalte of zure reflux. U kunt koffiebonen aan uw dieet toevoegen. Als je ze al geprobeerd hebt en niet van de smaak hield, kun je ze altijd in chocolade dippen. Je kunt ook proberen te snacken met groene koffiebonen die ongebrand zijn.

Koffiebonen zorgen ervoor dat je je alerter en energieker voelt. Maar het is belangrijk om voorzichtig te zijn en niet te veel in te nemen. Het consumeren van te veel koffiebonen kan ervoor zorgen dat je lichaam onder veel stress komt te staan, wat kan leiden tot andere gezondheidsproblemen of zelfs de dood.

Het is aan jou om te proberen of je koffiebonen lekker vindt. Het is iets waar ik van geniet.