Hoe Maak Je Oploskoffie Die Niet Smaakt Als Een Vuile Sok?

U kunt oploskoffie (ook wel koffiepoeder of oploskoffie genoemd) op twee gebruikelijke manieren zetten. Een daarvan is waar vloeibare koffie in de vorm van een fijne nevel door droge, hete lucht wordt gespoten.

Een andere methode is vriesdrogen. Door chemische sublimatie wordt de vloeistof uit de bevroren koffie geperst. Dit chemische proces dwingt tot verdamping van het ijs zonder door het vloeibare stadium te hoeven gaan.

Beide methoden hebben een nadelige invloed op het cafeïnegehalte en de algemene smaaktonen in koffie, hoewel de vriesdroogmethode meer van de aromaverbindingen intact laat. Soms wordt het koffiepoeder vervolgens verrijkt met aromastoffen en smaak om een meer authentieke smaak van verse koffie te creëren.

Korte Geschiedenis Van Oploskoffie

Oploskoffie heeft een rijke en fascinerende geschiedenis. John Dring maakte de eerste oploskoffie in Groot-Brittannië in 1771. Bekend als een koffieverbinding, kreeg het ook een patent van de Britse regering. In 1851 werd de eerste oploskoffie in Amerika gemaakt. David Strang uit Nieuw-Zeeland heeft in dat land oploskoffie of oploskoffie uitgevonden en gepatenteerd.

Dr. Sartori Kato (chemicus in Chicago) heeft in 1901 Amerikaans octrooi nr. 735.777 aangevraagd en ontvangen voor zijn koffieconcentraat en proces om hetzelfde te maken. Dit werd het eerste bekende stabiele oplosbare koffiepoeder.

Nestle-wetenschapper Max Morgenthaler in Zwitserland vond in 1937 een nieuwe methode uit om oploskoffie te maken in het Nestles Laboratory Laboratory. Hij noemde het nieuwe product Nescafe, een combinatie van Nestle en café. Oploskoffie was tijdens de Tweede Wereldoorlog enorm populair onder soldaten.

Maxwell House werd in 1963 opgericht om gevriesdroogde korrels te verkopen. Na reconstitutie kunnen ze worden gebruikt om een drank te maken die meer naar vers gezette koffie smaakt.

Hoe Oploskoffie Wordt Gemaakt

De productie van oploskoffie begint met het zetten met behulp van zeer efficiënte extractieapparatuur. Vervolgens wordt onthard water door een reeks van 5-8 kolommen gemalen koffiebonen geleid. Ten eerste gaat het water door een aantal hete cellen (140-180C of 284-180 C) waarvan sommige onder een hogere dan atmosferische druk werken. Dit is voor het extraheren van moeilijke componenten zoals koolhydraten.

Het wordt vervolgens door 2-3 extra koude cellen geleid (rond 100C of 100C) om meer smaakvolle componenten te extraheren. Vervolgens gaat het extract door een warmtewisselaar om het af te koelen tot ongeveer 5C (4 C).

Uw Kopje Oploskoffie Maken

Kokend water zorgt ervoor dat zuurstof ontsnapt en verandert de smaak. Oploskoffie heeft precies hetzelfde effect als thee zetten met gekookt water. Voor de perfecte kop instant-espresso, zorg ervoor dat je vers water gebruikt, ofwel uit je kraan of je waterfilter. Het moet een minuut worden gekookt. Oploskoffie is het lekkerst als deze is gemaakt met vers water dat het kookpunt nog niet heeft bereikt.

Smaken Om Te Verbeteren

Met oploskoffie kun je slechte smaak verbergen door sterke en zoete smaken te gebruiken. Enkele suggesties over wat u kunt doen:

  • Vervang de normale suiker en melk door zelfgemaakte gearomatiseerde melk of creamers.
  • Voeg aroma’s zoals cacaopoeder, gemalen kaneel of vanille-extract goed geroerd toe. Het is gemakkelijk om overboord te gaan.
  • U kunt ervoor kiezen om de suiker in uw koffie te vervangen door gearomatiseerde siroop. Het is zelfs mogelijk om vloeibaar koffie-extract of essence te kopen voor een grotere koffiesmaak. Fructose-glucosestroop is een veelgebruikt ingrediënt in de meeste commerciële siropen.

De volgende laatste suggestie zal misschien niet bij iedereen in de smaak vallen, maar nadat je door een vreselijke pot slechte oploskoffie hebt geploeterd, kan het van gedachten veranderen. Na het zetten van je koffie, gooi je de drank in je blender na het toevoegen van 1 tl kokosboter of olie en mix tot het schuimig wordt.

Instant Ijskoffie

IJskoffie is de nieuwste trend op het gebied van koffie. U kunt ook ijskoffie maken door 12 kopjes heet water en 2 theelepels oploskoffie te mengen . Gebruik een magnetron om het water 30-60 seconden te verwarmen. Roer de oploskoffie en het hete water totdat de korrels zijn opgelost.

Koude melk kan worden gebruikt in plaats van water om ijskoffie romiger te maken. Je kunt een glas vullen met ijsblokjes en vervolgens je koffie langzaam over het ijs schenken.

Wereldwijd Gebruik Van Instantkoffie Vandaag

Sinds de uitvinding van oploskoffie hebben onderzoekers altijd gezocht naar manieren om het te verbeteren. Veel vroege versies van gemalen koffiekorrels waren moeilijk op te lossen in water, waardoor er klonten in het kopje achterbleven. Het smaakt niet alleen beter, maar wordt veel gebruikt en wordt zelfs over de hele wereld online verkocht.

Een belangrijk doel van vandaag is om oploskoffie te produceren die zoveel mogelijk smaakt naar een vers gezette kop Joe en de koffiekorrels lijken meer op gemalen koffie. Sommige internationaal erkende bedrijven bieden nu superieure oploskoffieproducten die zijn gemaakt van 100% Arabica-bonen en vervolgens gevriesdroogd tot bijna perfectie.

Wereldwijd zal de marktomvang van oploskoffie naar verwachting groeien tot 36,3 miljoen dollar van 28 miljard in 2016. Oploskoffie is het populairste koffieformaat in landen die voornamelijk thee drinken, zoals het VK en Turkije.

Japan is het best gerangschikte land in de prognoses van de inkomsten uit oploskoffie, op de voet gevolgd door de VS. Deze worden op de voet gevolgd door het VK, China en de Filippijnen.

Laatste Woorden

Het grootste voordeel van oploskoffie is dat u met minimale apparatuur net zo snel koffie kunt zetten als nodig is om water op te warmen. Je hebt alleen een kopje en een roerstaafje nodig. Een kwaliteitskop oploskoffie duurt iets langer als je extra ingrediënten toevoegt.

Koffieliefhebbers zijn zo gewend aan oploskoffie, dat een fabrikant een smaaktest uitvoerde en ontdekte dat veel van hun doelklanten niet wisten hoe vers gezette koffie smaakte. Dit is een bewijs van het belang van oploskoffie in de wereld van vandaag.