Matrasondersteuningskernen Van Polyurethaan

Polyurethaan (PU) werd voor het eerst ontwikkeld in 1937, maar het was pas in 1954 dat de schuimvariant werd gecreëerd om een bekledingslaag toe te voegen aan binnenveringsmatrassen. Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt in matrasconstructies en is het nu een opmerkelijk populaire oplossing voor steunkernen. Met verschillende dichtheids- en veerkrachtclassificaties spreekt het een grote verscheidenheid aan consumenten aan.

Wat is polyurethaanschuim?

Om geheugen te maken, worden schuimpoliepen of gemodificeerde oliemoleculen gekoppeld aan isocyanaten of andere grote moleculen. De poliepen zijn typisch afgeleid van aardolie en soms worden ook katalysatoren, oppervlakteactieve stoffen en andere additieven gebruikt. maak je geen zorgen; het is niet nodig om een spoedcursus scheikunde te volgen om wat meer kennis te maken met polyurethaan. Het enige dat u hoeft te begrijpen, is dat door het veranderen van ingrediënten en processen, polyurethaanschuimen kunnen worden geproduceerd met een verscheidenheid aan eigenschappen, van conform tot stijf en ultrazacht tot zakelijk. Hierdoor kunnen ze inspelen op de slaapomgevingsvoorkeur van bijna iedereen.

Normaal conventioneel polyurethaan

Dit is de goedkoopste selectie en wordt aangeraden om, indien mogelijk, te vermijden. Het weegt minder dan 7 kg per kubieke voet, waardoor het de goedkoopste beschikbare PU-laag is.

Het is niet gepast om steun of troost te bieden. Bovendien gaat het snel kapot en moet het snel worden vervangen. Het is veel beter om iets meer te investeren in een product van hogere kwaliteit dat langer meegaat, zodat klanten er echt hun geld mee krijgen.

Hoge dichtheid (HD) polyurethaan

Dit is echt een stapje hoger dan conventioneel, omdat het over het algemeen 7 pond per kubieke voet weegt, maar het bereik van 1 pond kan bereiken. Het gaat langer mee en behoudt zijn stevigheid langer dan traditionele variëteiten, maar misschien niet zo lang als hogere kwaliteit PU of superieure binnenveringssteunkernen.

Polyurethaan met hoge dichtheid is vrij goedkoop te produceren, dus het is een populaire keuze in servicelagen, en dit omvat ook voorgemonteerde matrassen. Het houdt niet zo goed stand als hogere bereiken, maar het is een fantastische service voor hoogwaardige ontspanningslagen.

Hoge veerkracht (HR) polyurethaan

Met een gewicht van ten minste 11 kg per kubieke voet, is dit de hoogste kwaliteit die wordt gebruikt in matrasservicekernen. Het heeft een totaal andere formulering dan de andere twee soorten. Het is duurder om te produceren, maar het is ook duurzamer, veerkrachtiger en ondersteunend, en het is beter bestand tegen verweking. Dit is een geweldig alternatief voor diegenen die het comfort van latex wensen tegen een prijs die gewoon een beetje gemakkelijker is voor de portemonnee . Sinds 1978 wordt schuim met een hogere veerkracht onderscheiden op etiketten van matraswetgeving. HR-schuimen moeten worden erkend door de Association of Bedding and Furniture Law-functionarissen en ze moeten de minimale normen overschrijden. Tenzij een matraslabel daadwerkelijk zegt dat het een hoge veerkracht heeft, moeten klanten aannemen dat het het hoge dichtheid of conventionele polyurethaanschuim is.

  • Dichtheid Dit soort polyurethaanschuim heeft een minimale dichtheid van 11 kg per kubieke voet nodig om het HR-label te mogen gebruiken.
  • Veerkracht Om de veerkracht te kwantificeren valt een stalen bal van een bepaalde hoogte op het schuim. Het moet de bal terugkaatsen met ten minste 60% van de valhoogte.
  • Ondersteuningsvariabele Deze verhouding vertegenwoordigt de ponden die nodig zijn om het schuim samen te drukken tot 65 procent van zijn hoogte, gedeeld door de ponden die nodig zijn om te comprimeren tot 25 procent van zijn hoogte. Polyurethaanschuim met hoge duurzaamheid heeft een minimale verhouding van 2,4:1 nodig.

Hoge prestaties versus conventioneel

Structuur en flexibiliteit vertegenwoordigen twee van de grootste verschillen die u zult vinden tussen standaard en hoogwaardig schuimschuim dat wordt gebruikt om hulpkernen te vervaardigen. Krachtige variëteiten bieden aanzienlijk meer technische flexibiliteit. Deze formuleringen verbeteren de levendigheid van het oppervlak en de ondersteuning van de matras. Ze zijn ook in staat om zachtere schuimen beter te laten werken met minder uitputting.

Een systeem van in elkaar grijpende elastische kussens en stutten die mobiele structuren vormen, omvat flexibel polyurethaanschuim. Traditioneel polyurethaan heeft een fijne en consistente celstructuur, terwijl hoogwaardige variëteiten worden gekenmerkt door willekeurig grote en vrij grove cellen.

De gladde cellen verbonden met conventioneel schuim hebben één nadeel. Omdat cellen vergelijkbare structuren en holtes hebben, storten ze allemaal in hetzelfde tempo in als er druk op wordt uitgeoefend. Omdat hoogwaardig polyurethaanschuim cellen heeft met verschillende structuren en afmetingen, bieden ze tegelijkertijd een scala aan doeleinden. Mensen die stutten hebben ontwikkeld, bieden bijvoorbeeld een krachtige ondersteuning om uitbodeming te voorkomen, terwijl fijne cellen plaatsmaken voor een weelderig oppervlak . Het gecombineerde effect van het veranderen van de steun neemt af en de afmetingen van de fascia creëren een onderscheidend wiegend gevoel dat ook behoorlijk ondersteunend is.

Plantaardig polyurethaan

Vervaardigd uit organische vezels, is plantaardig polyurethaanschuim behoorlijk bekend geworden in de matrasindustrie. Het wordt meestal gemaakt van bamboe, hennep of kelp en is zeer goed bestand tegen hitte, vocht, schimmels en ongedierte.

Plantaardige oliën worden gebruikt voor 15 tot 20 procent van de poliepen in dit schuim. Sojaolie is de meest populaire keuze, maar af en toe worden ook palm- en kokosolie gebruikt. Dit soort schuim wordt als milieuvriendelijk beschouwd en is over het algemeen vrij van chemicaliën, wat fantastisch nieuws kan zijn voor mensen met allergieën en astma. Maar er is nog steeds kritiek en onenigheid over de groene claims van verschillende fabrikanten van ondermaats polyurethaan. Het argument loopt zelfs op als er kokos- of palmolie wordt gebruikt, omdat dit geen duurzame gewassen zijn. Ze putten het regenwoud in een snel tempo uit. Dus, hoewel er geen broeikasgassen worden uitgestoten, moeten klanten toch rekening houden met de materialen die tijdens de bouw worden gebruikt.

Laatste gedachten

Het opvallende kenmerk van polyurethaanschuim is dat het bestand is tegen lichaamsindrukken, dat is de vermindering van de hoogte die wordt veroorzaakt door uitputting van de matras. Het kan vaak voelen alsof mensen helemaal niet op een matras slapen als ze de juiste matras gebruiken. Het toevoegen van een ondersteuningscentrum met de juiste stevigheid kan het aanzienlijk comfortabeler maken en tegelijkertijd de levensduur verlengen. Dankzij de regelmaat van PU kon de hoeveelheid die het in de loop van de tijd verdicht, voorspeld worden door laboratoriumtests. Polyurethaan verliest doorgaans ongeveer 20 procent van zijn stabiliteit, maar dit gebeurt vrij vroeg als onderdeel van een bezinkingsprocedure. Hierna blijft het schuim jarenlang redelijk consistent.