Hoe Te Winkelen Voor Een Matras Van Natuurlijk Latex

Denkt u aan een natuurlijke of biologische matras? Latex is een van de meest bekende materialen als het gaat om gezonde slaappatronen, maar het kan een beetje verwarrend zijn om dit type matras te kopen.

In deze gids kunt u mooi beschrijven wat er in matrassen van natuurlijke latex zit, wat alle verschillende termen en claims betekenen en hoe u unieke bedden kunt vergelijken om uw enige juiste match te vinden. In de conclusie vergelijken we ook een aantal populaire merken om verschillen aan te tonen.

Blijf lezen om meer te weten te komen over matrassen van biologische en natuurlijke latex en om precies te zien wat u moet leren voordat u tot aankoop overgaat.

Aankoopgids Voor Natuurlijke Latexmatrassen

Aankoopgids voor natuurlijke latexmatrassen

Het is aanzienlijk anders winkelen voor uw beste matras gemaakt van latex in vergelijking met binnenvering. Er zijn unieke elementen om te vergelijken, verschillende brancheterminologie om te begrijpen en unieke merken en kosten om te overwegen.

Greenwashing en extreme markeringen zijn ook niet ongehoord, dus het bestuderen van de basisprincipes van materialen en kwaliteitsmarkeringen kan belangrijk zijn als het gaat om het verkrijgen van iets goeds.

Hier zijn gedetailleerde (maar korte) onmisbare methoden voor mensen die biologische en natuurlijke latexbedden overwegen.

Ten Eerste, Wat Zit Er In Een Latexmatras?

Ten eerste wat zit er in een latexmatras

Om effectief op te slaan, is het handig om te begrijpen waar latex vandaan komt en hoe het verschilt van andere materialen zoals binnenvering of traagschuimbedden.

De latex van natuurlijk latexschuim is afkomstig van hevea brasiliensis-bomen. Deze vloeistof wordt geoogst van levende, groeiende bomen die op een milieuvriendelijke en duurzame manier kunnen worden uitgevoerd. Kunstmatige latex (styreen-butadieenrubber) is afkomstig uit chemische en petroleumbronnen en heeft niet de groene voordelen van natuurlijke latex.

De praktijk om latex in schuim te veranderen, houdt warmte in. De vloeibare latex wordt gemengd met enkele stabilisatoren en schuimmiddelen, vervolgens verwarmd, gewassen en behandeld. De oorspronkelijke Dunlop- procedure vereist minder chemische toevoegingen en is momenteel de enige procedure waarmee gecertificeerd organisch latexschuim wordt geproduceerd. De Talalay- procedure voegt vacuüm- en bevriezingsmaatregelen toe die zijn ontworpen om het proces meer gecontroleerd te maken, maar er zijn een paar extra stabiliserende ingrediënten nodig.

Tijdens de productie kunnen de hoeveelheid latex, de dichtheid van de gaatjes en andere factoren worden aangepast om te resulteren in verschillende stevigheid van polyurethaan. Bij gebruik van latex ziet u vaak hardheidsclassificaties die worden beschreven als IFD/ILD- getallen (Indentation Force Deflection/Indentation Load Deflection), die verwijzen naar de kilo’s kracht die nodig is om een schuimmonster met 25% samen te drukken.

Zakelijke IILD/FD’s zijn rond de 35-45, met gemiddeld rond de 23-35 en overdadig rond de 18-22. Kernen zijn vaak erg stevig, met relaxatielagen in het gemiddelde tot weelderige bereik. Deze cijfers bieden een gestandaardiseerde benadering om de stevigheid van verschillende merken te vergelijken, in tegenstelling tot abstracte stevige/pluche beschrijvingen.

Zodra deze schuimtang is gemaakt, worden ze in stukjes ter grootte van een matras gesneden, gelijmd of gestapeld en vervolgens in een beloning gezet. Niet-gelijmde lagen stellen eigenaren in staat om individuele latexlagen in de matras te verwisselen en vast te maken, handig voor het personaliseren van comfort en een langere levensduur, aangezien lagen afzonderlijk kunnen worden vervangen. Sommige mensen willen ook wegblijven van de geuren (of vluchtige organische stoffen) die de meeste lijmen bevatten.

Geen Spoeltelling Meer: De Manier Om Latexmatrassen Te Evalueren

Wanneer u op zoek bent naar een traditionele matras, zijn de belangrijkste dingen waar iedereen naar moet zoeken, het type spoel, het aantal spoeltjes en de ontspanningslagen. Bij een latexmatras vertaalt dit zich in latextype, laagopbouw, laagdiktes, laag-IFD’s en bekledingsmaterialen.

  • Soort latex : bij een latexmatras is het materiaal van latex (natuurlijk, organisch, kunstmatig of gemengd) een integraal vergelijkingspunt, vooral voor personen die op zoek zijn naar biologische of groenere bedden. De Dunlop- of Talalay-constructie is de andere manier waarop latexschuim wordt gecontrasteerd.
  • Laagconstructie : latexbedden hebben geen veren, maar latexlagen die op elkaar zijn gestapeld, waarbij soms verschillende stoffen of schuim worden toegevoegd. Controleer bij het vergelijken van bedden of elke laag latex is, met name in de servicekern. Sommige goedkopere matrassen kunnen polyurethaanschuimkernen gebruiken, maar dit doet afbreuk aan veel van de voordelen van latex.
  • Matrasdikte : De totale dikte van alle latexlagen is belangrijk bij het bepalen van de potentiële waarde en ontspanning. Matrassen aan de goedkopere kant van het spectrum zijn meestal dichter bij 15 cm dik, terwijl duurdere bedden 30 cm tot 38 cm dik kunnen zijn (omdat meer latex hogere kosten betekent). Als u een kleine achterslaper bent, zal een veel dunnere matras u waarschijnlijk voldoende ontspanning bieden. Als u een zijslaper of zwaarder bent, zou een dikkere matras een veel betere match zijn voor zowel ondersteuning als comfort.
  • IFD’s : De algemene IFD van deze matras kan u inzicht geven in de zachtheid of hardheid van de matras. Bedden die individuele IFD’s voor elke laag bieden, kunnen u een veel beter idee geven van hoe weelderig of stevig de matras kan aanvoelen.
  • Bekledingsmaterialen : wat de latexmatras bedekt met impacts luchtstroom en gezondheid. Biologisch katoen en biologische wol worden als ideaal beschouwd om de voordelen van natuurlijke latexmatrassen te stimuleren. Het biologische katoen biedt ademend vermogen, belemmert de contouren niet en is vrij van chemicaliën. Wol reguleert op natuurlijke wijze de lichaamstemperatuur en biedt natuurlijke brandbeveiliging om te voldoen aan federale normen. Chemische vertragers of behandelde doeken kunnen daarentegen ongewenst zijn voor wie op zoek is naar een schone slaapruimte.

100% Biologisch Versus Natuurlijk Versus Biologisch

Een van de lastigste dingen om uit te zoeken bij het kopen van een latexmatras zijn verschillen tussen beschrijvingen van latex en soms misleidende informatie. 100% natuurlijk latexschuim betekent dat de latex die wordt gebruikt om het schuim te maken 100% natuurlijk is (maar additieven die door het proces zijn toegevoegd, zijn dat misschien niet). Maar fabrikanten kunnen latex nog steeds als natuurlijk omschrijven, zelfs als het tot 30% of meer latex bevat. Sommige fabrikanten kunnen ook gewoon alle natuurlijke latex gebruiken in de bovenste lagen, met een gemengde kern. Als biologisch belangrijk voor u is, vraag dan welk percentage van het polyurethaan in de meeste lagen natuurlijk is.

Een ander gebied van verwarring kan zijn met de term organisch. Latexmatrasschuim kan biologisch worden gecertificeerd volgens de International Organic Latex Standard, die vereist dat bomen biologisch worden gekweekt (geen giftige verbindingen of behandelingen), dat additieven minder dan 5% van de inhoud uitmaken en dat een merk dat beweert dat organisch latexschuim de nodige certificeringen om de claim te staven, en ook bereid zijn deze op verzoek te verstrekken (gaat met biologisch katoen of wol). Sommige fabrikanten zullen hun matrassen echter als natuurlijk verklaren, maar gebruiken alleen hoezen van organische stof (geen organische latex). Kijk constant in elke coating!

Begrijp Certificeringen En Tests

Als u op zoek bent naar een bed van natuurlijke of natuurlijke latex, zult u waarschijnlijk heel wat zegels, certificeringen en andere manieren tegenkomen waarop bedrijven hun goederen proberen te onderscheiden. Sommige zijn puffy, andere vertellen je belangrijke informatie over de matras. Hier zijn enkele van de zeer populaire certificeringen die u zult zien:

Biologische certificeringen

USDA Het Amerikaanse ministerie van landbouw vat normen samen voor de ontwikkeling van biologische producten, ook voor de verwerking van textiel zoals wol en katoen. Erkende services van derden kunnen certificeren dat een grondstof of eindproduct voldoet aan de biologische normen van USDA.

Global Organic Textile Standard De GOTS schetst vereisten voor afgewerkte kleding tot gecertificeerd biologisch, zoals grondstofcertificeringen en toegestane soorten kleurstoffen/behandelingen. Erkende externe instanties kunnen certificeren dat textiel voldoet aan de GOTS-normen.

Global Organic Latex Standard De GOLS-standaard vat de vereisten samen voor afgewerkte latexschuimen om biologisch te worden gecertificeerd, bijvoorbeeld het gebruik van biologisch geteelde latex, additieven en verwerkingsprocedures. Erkende diensten van derden kunnen certificeren dat latexschuim voldoet aan de GOLS-normen.

Organische inhoudsnorm De OCS controleert de verhoudingen van organische stoffen in goederen. Erkende externe bureaus kunnen inhoud verifiëren.

Organische certificeringsinstanties Agentschappen zoals Oregon Tilth (OTCO), Control Union (CU), Institute for Marketecology (IMO), Quality Assurance International (QAI) en Ecocert zijn een paar van de meest voorkomende certificeerders van biologische producten voor USDA, GOTS, GOLS en andere normen.

Andere certificeringen en tests

Oeko-Tex 100 Deze test controleert op de aanwezigheid van verboden en bekende gevaarlijke (maar niet verboden) chemicaliën en VOS. De 100-standaard heeft vier klassen, textiel dat in de buurt van stoffen wordt gebruikt, huid die niet in de buurt van de huid wordt gebruikt en meubels.

Eco-Instituut Dit certificeringsinstituut onderzoekt tal van chemicaliën en detecteerbare VOS-niveaus in elk onderdeel van een matras, en kent alleen certificering toe aan degenen die voldoen aan zeer strikte veiligheids- en kwaliteitsaanbevelingen.

TUV Rijnland TUV Rijnland analyseert de duurzaamheid van matrassen met behulp van verschillende gestandaardiseerde methoden om jarenlang gebruik te simuleren. Indrukken en wijzigingen in stevigheid worden onder meer gekwantificeerd. Dit bedrijf heeft ook andere beoordelingen voor stoffen en andere aspecten.

Green Guard Green Guard evaluaties voor VOS in grondstoffen en eindproducten, met twee certificeringsniveaus. Basiscertificering betekent dat een product voldoet aan internationale normen voor lage VOS-niveaus. Gold certificeringsexamens voor meer stoffen en bevat een lagere VOS-drempel.

Stel Een Realistisch Budget In

Latex bedden kunnen in prijs fluctueren, maar de meeste kwaliteitsmatrassen zijn duurder dan stapelbedden. Dit komt alleen omdat latexschuim een van de duurdere matrasmaterialen is om te produceren, en stoffen zoals biologisch katoen en wol veel duurder zijn dan poly-blend tijk, polyurethaanschuim en polyestervezelvulling.

Als u gewoon op zoek bent naar een gemengde, fundamentele latexmatras, verwacht dan te investeren. Als u op zoek bent naar een matras van 100% natuurlijke latex, kan dat verstandig zijn. Als je een volledig biologische latex matras wilt, dan is dat een verstandige keuze.

Sommige fabrikanten kunnen buitensporige markeringen toevoegen, hoewel sommige geweldige waarden kunnen bieden. Het is erg belangrijk om verschillende versies met elkaar te vergelijken om een idee te krijgen wat een goede deal is en wat niet.

Vergelijking Van Populaire Merken Van Natuurlijke Latexmatrassen

Vergelijking van populaire merken van natuurlijke latexmatrassenHieronder vindt u acht merken van matrassen van natuurlijke en natuurlijke latex die u op weg helpen met winkelen. We hebben basisinformatie over de bedden van het merk toegevoegd. Tarieven zijn gebaseerd op queen size en bedrijven zijn gesorteerd van laagste startkosten tot hoogste. Na de tabel zijn een paar matrassen die we hebben gemarkeerd als beter dan gemiddelde waarden.

Afhankelijk van de matrasspecificaties die hierboven zijn beschreven en van ons onderzoek en getuigenissen van klanten, zijn hier enkele van onze keuzes voor de beste algemene deals voor matrassen van natuurlijke latex.

Goede budgetkeuze:

SleepEZ Natural 7000 in Natural Dunlop bij

Voor degenen die op zoek zijn naar een matras van natuurlijke latex, hoewel ze zich geen zorgen maken over biologische certificeringen, biedt de Sleep EZ 7000-matras een behoorlijke instapprijs. Het is 15 cm van 100% biologische Dunlop-latex (of gemengde Talalay) met katoenen hoes en wollen vlambarrière. De Dunlop latex is Oeko-Tex 100 gecertificeerd. De stevigheid is aanpasbaar en de lagen zijn losgemaakt. Het garantie- en retourbeleid zijn ook eerlijk.

Beste biologische waarde:

The Astrabeds SerenityBed in

Voor degenen die op zoek zijn naar een volledig biologische matras, biedt de Astrabeds-reeks enkele van hun beste waarden. Het SerenityBed bevat zeven inch GOLS-gecertificeerde organische Dunlop-latex. Bovendien heeft het een GOTS-gecertificeerde hoes van biologisch katoen en een 1-inch brandwerende laag van biologische wol. De matras biedt ook Eco-Instituut-certificering voor VOC-testen en TUV Rijnland-kwaliteitscertificering. De stevigheid is aanpasbaar en de lagen zijn allemaal losgelijmd. Garantie en retourbeleid zullen ook eerlijk zijn. En het is aanzienlijk goedkoper dan veel van de andere vergelijkbare volledig biologische opties.

Veel Gestelde Vragen

Is Een Matras Van Natuurlatex Goed?

Is een matras van natuurlatex goed

Ja, voor velen is een natuurlatex matras een uitstekende keuze. Ze zijn milieuvriendelijk, met een paar modellen die voor 100 procent uit natuurlijke stoffen bestaan. Latex is een duurzame stof en veel natuurlijke latexmatrassen gaan 15 jaar of langer mee.

Een latexmatras past zich ook aan het lichaam van een slaper aan, waardoor druk- en pijnpunten worden verlicht. Als u een chronische pijnaandoening heeft, kan een latexmatras een ontspannende nachtrust bieden.

Zakken Latexmatrassen Door?

Elke matrassoort kan doorzakken, inclusief latex. Latex zal echter veel minder snel doorzakken dan de gebruikelijke spiraalmatrassen zoals een binnenvering of hybride matras. Vanwege zijn opgewekte temperament is het meestal beter bestand tegen inkepingen dan traagschuim of polyfoam.

Wat is het verschil tussen traagschuim en latexschuim?

Het belangrijkste onderscheid is hoe de twee materialen aanvoelen. Latex is van nature veerkrachtiger, steviger en koeler. Hoewel het drijfvermogen van latex je optilt voor een goede nachtrust, omhelst traagschuim je lichaam voor drukverlichting over het hele lichaam. Het geheugen heeft de neiging zich precies aan je eigen lichaam aan te passen, terwijl latex zich om je heen vormt als een vereenvoudigde imitatie van het hele lichaam.

Wordt Een Latexmatras Na Verloop Van Tijd Warmer?

De meeste matrassen hebben een inloopperiode waarin ze zachter worden, en latex is geen uitzondering. Latexschuim ontwikkelt in de loop van de tijd minder gezelschap, zij het in een lager tempo dan andere soorten schuim. Daarom wordt een matras van natuurlatex als een van de zeer duurzame typen beschouwd.

Kun Je Een Latexmatras Omkeren?

U kunt een latexmatras over het algemeen niet alleen omkeren omdat ze een ondersteunende kern aan de onderkant en een comfortcoating aan de bovenkant hebben. De bovenste laag is meestal zachter en past zich aan voor drukverlichting, en het verwisselen van de matras betekent slapen op een stijver oppervlak dat pijn kan veroorzaken. Draai uw matras om de drie tot zes weken om de slijtage gelijkmatig te maken.